Helyi közélet

2014.12.02. 09:20

Egyedülálló képzés színesíti a palettát

Nyíregyháza - Az országban egyedülálló népzene- és népikultúra szak indul a Nyíregyházi Főiskolán.

Nyíregyháza - Az országban egyedülálló népzene- és népikultúra szak indul a Nyíregyházi Főiskolán.

Dr. Jánosi Zoltán tájékoztatójából kiderült: a következő tanév beiskolázási szakaszára készülve január 13-án a főiskola iránt érdeklődő diákokat, két héttel később pedig a szülőket, intézményvezetőket, továbbtanulásért felelős szakembereket várják nyílt napra. – A képzési paletta fókuszában a tanárképzés áll, az osztatlan tanárképzésben jövőre immár a 13. szakpárt indíthatják el – ez lesz az ének-zene tanár–népzene- és népikultúra-tanár szak, amely egyedülálló az országban.

Utóbbiról Ferencziné dr. Ács Ildikó, a zenei intézet igazgatója elmondta, bíznak abban, hogy a hárompilléres, számos elemében újszerű diplomát adó szak népszerű lesz a jelentkezők körében.

– Január 24-én zenei versenyt rendezünk középiskolások részére, a legjobbak előnyt élveznek majd a felvételi gyakorlati részében – tette hozzá.

Mobilon is elérhető lesz

Dr. Kovács Zoltán oktatási rektorhelyettes arról beszélt, hogy a főiskola felvételi anyagain megjelenő „Generációk tudása generációk óta” több mint szlogen, hiszen neki is vannak olyan hallgatói, akiknek már a szülei is a főiskolára jártak, az innováció azonban folyamatos – mondta. Nagy Zsolt, az Informatikai Szolgáltató Központ vezetője egy új mobil applikációról beszélt: a hamarosan elkészülő, ingyenes alkalmazás felvételi információkat, híreket, képeket tartalmaz majd, és minden platformon elérhető lesz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában