Helyi közélet

2014.12.14. 15:15

Fény ragyogta be a lelkeket

Nyírbátor - Életünkben adódnak olyan különleges események, amelyek a szürke hétköznapokat az ünnepek rangjára emelik. Ilyen események történtek a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület legutóbbi összejövetelén.

Nyírbátor - Életünkben adódnak olyan különleges események, amelyek a szürke hétköznapokat az ünnepek rangjára emelik. Ilyen események történtek a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület legutóbbi összejövetelén. Miközben nem kis büszkeséggel idéztük fel a mögöttünk hagyott időszakban közösen átélt élményeket, lelkünket ünneplőbe öltöztetve vártuk a legidősebb kerek évfordulós tagtársaink megköszöntésének pillanatait. Decemberben ünnepli ugyanis 75. születésnapját Dóka Ferenc és Orbán László tagtársunk, és 85. életévébe lép az egyesület doyenje, Hankóczi Béla bácsi. Az "Éljenek soká..." lelkes éneklése közben magunkban csodálattal adóztunk fizikai,- és a hosszú élet minden bölcsességét magában rejtő szellemi frissességük előtt.

A magasztos érzések tovább fokozódtak, amikor meghatódva köszöntöttük az aranylakodalmukat ünneplő Szabó Győzőt és kedves párját, Csépke Máriát. A fél évszázaddal ezelőtt megkötött frigyüket a szerelem, szeretet és kölcsönös megbecsülés acélos erősséggel tartotta, és tartja össze a mai napig.

Közben Marika óvónőként a kisgyermekek ezreinek egyengette útját féltő gonddal, Szabó Győző pedig határőrségi szakácsként a sorkatonák tízezreinek varázsolta asztalára többek között a felejthetetlenül ízletes babgulyást."Fő művük" pedig az egyik legtöbbet foglalkoztatott, elismert és közkedvelt színész, Szabó Győző felnevelése volt. A Szabó házaspár által szervírozott tengeri kásás töltött káposzta elfogyasztása méltó betetőzése volt az érzelemdús "hétköznapi" eseménysornak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában