Helyi közélet

2014.12.09. 08:06

Megkérdeztük: Ön élő- vagy műfenyőt állít majd karácsonykor?

<span class="namen">Nyíregyháza, Újfehértó - Fekete Gábor </span>(Újfehértó): – Mi kitartunk az élő fenyő mellett, bármennyire is dicsérik a műanyag utánzatokat. Megkérik az árát a termetes, szép példányoknak, de egy évben csak egyszer van karácsony. Közepes magasságú, „csinos” fát választunk, amit közösen díszítünk fel. 

Nyíregyháza, Újfehértó - Fekete Gábor (Újfehértó): – Mi kitartunk az élő fenyő mellett, bármennyire is dicsérik a műanyag utánzatokat. Megkérik az árát a termetes, szép példányoknak, de egy évben csak egyszer van karácsony. Közepes magasságú, „csinos” fát választunk, amit közösen díszítünk fel. Boros István és családja tudatosan a cserepes fát keresi az ünnep előtt. – Pár éve édesanyám vetette fel, hogy próbáljuk ki a gyökeres, valóban élő fenyőt. „Bejött”. Alig hullajtja a leveleit, szép és illatos – mesélte.

Orgován Lilla szerint műfenyővel és a fenyőillatú légfrissítővel „megcsúfoljuk” a karácsonyt. – Legyen élő, érjen a plafonig! Édesapám befaragja a talpba, a család hölgytagjai pedig feldíszítik, nálunk ez a menetrend.

Balogh Eszter így válaszolt: – Néhol már árulnak karácsonyi fenyőket, de korai lenne még a beszerzése. Az ünnep előtt néhány nappal édesapám kiválaszt és félretetet egy szép példányt, december 23-án érte megy, otthon „befaragja”, mi pedig csodaszéppé varázsoljuk.

Nagy Csaba és családja az idén először műfenyőt állít. – Sokba került, de szép, és pár év alatt megtérül az ára. Meglátjuk, milyen lesz – mesélte.

Lakatos István elmondta: édesapja a „fafelelős”, aki közepes nagyságú, vágott fenyőt fog vásárolni az idén is.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában