Helyi közélet

2015.01.28. 17:43

30 milliárd forintos beruházással élesztik újra a faipari termelést Vásárosnaményban!

Vásárosnamény - Váratlan, de annál örömtelibb bejelentést tettek szerda délután a Külgazdasági és Külügyminisztériumban: a svájci érdekeltségű Interspan 95 millió euro (kb. 30 milliárd forint) értékű beruházásba kezd Vásárosnaményban.

Vásárosnamény - Váratlan, de annál örömtelibb bejelentést tettek szerda délután a Külgazdasági és Külügyminisztériumban: a svájci érdekeltségű Interspan 95 millió euro (kb. 30 milliárd forint) értékű beruházásba kezd Vásárosnaményban.Max von Tippelskirch, az Interspan-tulajdonos Swiss Krono Group elnökségi tagja elmondta: az építkezést már idén tavasszal szeretnék elkezdeni, és 2016 tavaszán rajtolhatna az üzemben az építőanyagként használt OSB falapok gyártása.

– A cég területén új csarnokokat építünk fel és egy új gyártósort is telepítünk. A beruházás körülbelül 100 új munkahelyet teremt, s az üzemben az új technológiával naponta 800 m3 OSB-lapot (oriented strand board) gyártására lesz lehetőség – tájékoztatta lapunkat Seregi Barnabás ügyvezető igazgató.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2015. január 29-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában