Helyi közélet

2015.01.22. 12:36

A karvezető a Magyar Kultúra Lovagja lett

Záhony - Falvak Kultúrájáért Alapítvány a Kultúra Lovagja cím adományozására meghirdetett 2014-es pályázatára a társadalmi szervezetektől és önkormányzatoktól érkezett jelölések, valamint a tanácsadó testület javaslata alapján a Magyar Kultúra Lovagja címet adományozta Vass Béláné Oláh Ágnesnek.

Záhony - Falvak Kultúrájáért Alapítvány a Kultúra Lovagja cím adományozására meghirdetett 2014-es pályázatára a társadalmi szervezetektől és önkormányzatoktól érkezett jelölések, valamint a tanácsadó testület javaslata alapján a Magyar Kultúra Lovagja címet adományozta Vass Béláné Oláh Ágnesnek. A záhonyi pedagógus-karvezető „A magyar kóruséneklés fejlesztése érdekében végzett életművéért” vehette át a rangos elismerést.

KM

Lovagias tettek

Vass Béláné Oláh Ágnes negyven éve a település általános iskolájának és gimnáziumának ének-zene tanára. Mindkét intézményben megalapította kórusát, amelyek állandó résztvevői a város és térsége ünnepeinek, számos arany és ezüst minősítést értek el. Az ifjúsági hangversenysorozat megszervezője. Negyven éve alapította a település felnőtt énekkarát, 1986-tól számos sikeres külföldi szereplés kötődik munkájához. 1994-ben létrehozta az Arany Ősz Népdalkört, akikkel legtöbbször arany minősítést értek el az országos minősítő versenyeken. Küldetésnek tartja a népi hagyományok ápolását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában