Helyi közélet

2015.01.29. 15:48

Bábjátékkal varázsolják el a kicsiket

Fehérgyarmat - A meséket úgy választják ki, hogy a fiatalok tanuljanak is a történetekből.

Fehérgyarmat - A meséket úgy választják ki, hogy a fiatalok tanuljanak is a történetekből.

Évről évre töretlen sikerrel, nagy szeretettel játszik a gyermekeknek a fehérgyarmati Varázskendő bábcsoport, ami 2000-ben alakult. Az öt főből álló csoport legelső darabja „A bűvös kendő” című bábjáték volt, amit azóta számos tanulságos mese, olykor zenés betétekkel kiegészített darab követett.

Mint Dunai Györgyné, a csoport vezetője elmondta, egy-egy alkalommal két darabot is össze szoktak vonni, s a bábjátékokat úgy választják ki, hogy a gyermekek tanuljanak is a művekből. A csoport azzal a céllal alakult meg, hogy szórakoztassa a gyermekeket. Mindezt olykor munka után, erőn felül is igyekeznek elvégezni, hiszen a csoporttagok számára a fiatalok öröme mindennél többet ér.

A bábcsoport tagjai fejlődésük érdekében szakmai továbbképzésre is jártak, s tíz éven keresztül Nyíregyházára is elutaztak, ahol minden alkalommal részt vettek a Gyermek- és Felnőtt Bábosok Megyei Fesztiválján.

A bábokat Dunai Györgyné csoportvezető tervezi és készíti, valamint a díszletek is saját készítésűek. A csoportban többen is megfordultak már, a jelenlegi tagok: Dunai Györgyné, Juhászné Csurka Ildikó, Fazekasné Czibere Márta, Kőváriné Márton Gyöngyi és Ombódi Barnáné. Munkájuk elismerését számos oklevél bizonyítja – tájékoztatta szerkesztőségünket Fecske László.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában