Helyi közélet

2015.01.24. 16:46

Időközi választás lesz vasárnap Vasváriban

Tiszavasvári - A szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni.

Tiszavasvári - A szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni.Tavaly az októberi önkormányzati választáson két jelölt között szavazategyenlőség alakult ki Tiszavasváriban, a 8. számú választókerületben, ezért itt időközi önkormányzati választást rendeznek január 25-én.

Négy jelöltre szavazhat a körzet mintegy 1200 választópolgára vasárnap. A szavazólapon kétszer szerepel a Balogh Sándor név, a két azonos nevű, függetlenként induló jelöltet a választók születési évszámuk alapján tudják megkülönböztetni egymástól. Rajtuk kívül a jobbikos Rojkó László és a független Türk János méretteti meg magát a tisztségért.

A szavazás helyszíne megegyezik a korábbival, a 10-es szavazókörben kell leadni a voksokat 6 órától 19 óráig. Nincs kampánycsend, de van egy-két jogszabály, amit be kell tartani: a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni közterületen, és a voksolás napján nem lehet választási nagygyűlést tartani.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában