Helyi közélet

2015.01.28. 19:25

Közoktatási szakértők baráti találkozója

Csaholc, Sonkád - A bicskei Báder Fogadó nyújtott optimális helyszínt a tanfelügyeleti és pedagógusminősítési szakértők kisebb csoport összejövetelének.

Csaholc, Sonkád - A bicskei Báder Fogadó nyújtott optimális helyszínt a tanfelügyeleti és pedagógusminősítési szakértők kisebb csoport összejövetelének. Az egymással szoros baráti kapcsolatot ápoló oktatási szakértők első találkozóját a sonkádi-csaholci Iszák Tibor, Bárányos József és Gyurkó Gábor szervezték meg.

– Az Oktatási Hivatalban 2013 tavaszán kezdődtek meg azok a köznevelés-fejlesztési kiemelt uniós projektek, amelyek támogatják a köznevelési intézmények külső szakmai értékelésének bevezetését, valamint a pedagógus-előmeneteli rendszerhez kapcsolódó minősítési eljárások és eszközök kidolgozását – említette Iszák Tibor.

A programok megvalósításában, a leendő tanfelügyelők és minősítési szakértők képzésében és vizsgáztatásában a kezdetektől részt vevő 36 szakértőt és az Oktatási Hivatal meghívott munkatársait Bicske polgármestere, Pálffy Károly köszöntötte.

A találkozón a szakértők áttekintették a fejlesztések eddigi tapasztalatait, a 2015. évi feladatokat, és véleményt cseréltek a köznevelési intézményekben az idén induló tanfelügyeleti ellenőrzésekről és pedagógusminősítési eljárásokról. A szakmai programot követően a résztvevők meglátogatták az egykori Batthyány-kastélyt, és megtekintették dr. Facsar Mihály – az első világháború kitörésének 100. évfordulójának alkalmából rendezett – kiállítását. A szakértők első baráti találkozója közös vacsorával zárult.

KM–LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában