Helyi közélet

2015.01.14. 07:46

Megkérdeztük: Mely szakok vannak hanyatlóban?

Nyíregyháza – Szerintem a természettudományos területekre manapság kevesebben szavaznak. Ezt hallom például a fizika, kémia és matematika tanári szakokról is, sokan kerülik – fogalmazott Sipos Bence.

Nyíregyháza – Szerintem a természettudományos területekre manapság kevesebben szavaznak. Ezt hallom például a fizika, kémia és matematika tanári szakokról is, sokan kerülik – fogalmazott Sipos Bence. – Egyetértek, nagyon kevesen jelentkeznek az országban mondjuk kémia tanárnak, ami később hiányszakma is lehet, ha így haladunk – így Simon Martin.

– Ahogyan egyre többen félnek az iskolapadban a matematikától, úgy tanítani sem hiszem, hogy többen fogják a jövőben ezt a tantárgyat – válaszolta Hüse Barbara.

– Ha jól értesültem, a szociális szférában nem sokan szeretnének vagy inkább nem nagyon mernek elhelyezkedni. Ugyanezt hallottam a földrajtudományi képzésekkel is – mesélte Kató Anita.

– A tanítóképzésre nagyon sokan jelentkeznek, sokan szeretnének tanítók lenni, a reál tárgyak ezzel szemben cseppet sem tűnnek vonzónak – tudtuk meg Kutas Gyöngyitől.

– A matek sokaknak nehézséget jelent, ezért inkább csak távolodnak tőle. Amiből viszont érthetetlenül sok van, az a programozó és az informatikus. Lehet, hogy abban van a jövő, ki tudja? – válaszolta kérdésünkre Korsoveczki Anett.

KM-SA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában