Helyi közélet

2015.01.15. 11:01

Minden napra sok-sok tojás

Piricse - A tyúktelepet egy régi falusi portán alakították ki Piricsén.

Piricse - A tyúktelepet egy régi falusi portán alakították ki Piricsén.

Örök kérdés, hogy mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás? Piricsén persze erre azonnal rávágnák, hogy természetesen a tyúk, s meg is van rá a magyarázat.

– Kedden megérkezett a településre 600 darab tojótyúk, így hamarosan az önkormányzati gazdaságból kikerült tojásokat használhatják majd fel a község konyháján a szakácsnők, illetve saját tojásból készülhetnek majd a termékek a tésztaüzemben – közölte a számukra jó hírt lapunkkal Orosz László, Piricse polgármestere.

– Egy kecskeméti termelőtől érkezett a bábolnai F 1-es tojóhibrid állomány. A telepet egy régi falusi portán már kialakítottuk, a tojóládákat kell még beszerelnünk. Megvan az itató, az etető, a takarmány, de ha az állatok úgy akarják, akkor az udvaron kapirgálhatnak is. Szóval minden adott a „boldog tartáshoz”, s a reményeink szerint 2-3 hét múlva már gyűjtögethetjük is össze a tojásokat. A terveink szerint a felesleget értékesíteni szeretnék a térségi település konyháinak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában