Helyi közélet

2015.02.17. 12:24

Dessewffy, az író és politikus

Tiszavasvári - Szeretnék megismertetni a nemzetséget a látogatókkal.

Tiszavasvári - Szeretnék megismertetni a nemzetséget a látogatókkal.

A Vasvári Pál Múzeum és a múzeum baráti köre az anyanyelv nemzetközi világnapja alkalmából újabb szabadegyetemi előadásra invitálja az érdeklődőket.

Február 19-én, csütörtökön 17 órától „gróf Dessewffy József – író és politikus” címmel Vaderna Gábor, az ELTE adjunktusa tart előadást Dessewffy József politikus, író, költő, műfordítóról, a Magyar Tudományos Akadémia egykori tagjáról.

A múzeum legutóbb 2011-ben rendezett emléknapot a Dessewffy-nemzetség Büdszentmihályon (ma: Tiszavasvári) élt alakjainak tiszteletére, de ezt követően sem állt meg a család múltjának kutatása. A múzeum munkatársai forrásanyagok és helytörténészek segítségével sok értékes információt gyűjtöttek össze.

A tervek szerint az idén több olyan előadás, publikáció is megjelenik a múzeum gondozásában, amely a 8 évszázados Dessewffy-nemzetséget méltóképpen megismertetheti a ma emberével.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában