Helyi közélet

2015.02.09. 13:30

Ijesztő medve Panyolán

Panyola - Rekeszizompróba az Indul a bakterház alatt, nótázás a nyugdíjasokkal, hangulatfokozás a Szatmár Táncegyüttessel.

Panyola - Rekeszizompróba az Indul a bakterház alatt, nótázás a nyugdíjasokkal, hangulatfokozás a Szatmár Táncegyüttessel.

Farsangoltak Panyolán. A tavalyi hagyományőrző rendezvény újraéledt.

– Községünk élete ilyenkor megpezsdül, ugyanis évről évre egyre többen érkeznek farsangolni hozzánk – említette Muhari Zoltán, Panyola polgármestere. A vendégházak megteltek, a település apraja-nagyja lelkesen készült a nagy alkalomra.

„Különös érzés ölelt körbe, ahogy közeledtem a település központjába. A böllérek már munkában, segítői jó kedvvel szorgoskodnak, hogy a Panyolára látogatók rossz szájízzel ne távozzanak. Az események felgyorsultak” – kezdte élménybeszámolóját Piros Péter, a PISZ, azaz a Panyolai Ifjúsági Szervezet elnöke.

„A bátor jelentkezők már sorakoztak, hogy magukra ölthessék dédapáink jelmezeit. A Szamosparti Nyugdíjas Klub tagjai nagy rutinnal és bölcsességgel igazgatták őket. Igen, ők a mi stylist-jeink. A környék legjobbjai. Kezdetét vette az álomba illő időutazás. A kisdobos toboroz, szitás illegeti magát, a cigányasszony lyukas fazekakat árul, a gólyák csipkelődnek, a medve ijesztget és számos régi alak éledt újra a felvonuláson. A nézelődők másodpercek alatt 50 évet ugorhattak vissza az időben a Szatmár Táncegyüttes bemutatóján. Ha csak pár pillanatra is, de örömteli arcok nézhettek vissza ránk. Eközben a kölyökfarsangon fergeteges hangulat, gyönyörű jelmezek, értékes ajándékok. A programok pedig még csak ezután indultak el. Rekeszizompróba az Indul a bakterház alatt, nótázás a nyugdíjasokkal, hangulatfokozás a Szatmár Táncegyüttessel, tetőpont a Bakatorral. Álmélkodás a jelmezversenyen, izgalom a tombolán és a pont az i-re a retró bulin került fel. Több hónapos felkészülés, rengeteg munka, segítség, felajánlás és támogatás. Mind azért, hogy egy napra elfelejtsük gondjainkat és közösen hagyományainkat ápolva jól érezhessük magunkat. Bármily csekély segítő, jó tanácsadó, kedves bátorító, felajánló egyhangúan annyit mondhatunk, köszönjük. Panyola Veletek lett gazdagabb” – zárta gondolatait Piros Péter.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában