Helyi közélet

2015.03.22. 12:09

A mozgást sosem unják meg

Buj - A buji diákok számára volt aerobik, kerékpár, úszás, labdarúgás, természetvédelem.

Buj - A buji diákok számára volt aerobik, kerékpár, úszás, labdarúgás, természetvédelem.

Az egészséges életmódhoz szorosan hozzátartozik a tudatos táplálkozás és a rendszeres mozgás is. Ráadásul a mozgás nemcsak örömet szerez, hanem közösséget is tere

Egészségnapot is szerveztek

Ezek a célok vezérelték a buji II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tantestületét, amikor benevezte az intézményt a Tudatosabb egészséges életmóddal Európába című pályázatba. Kedvező bírálatot kapott a pályázat 2013 márciusában, az iskola pedig 104,599 millió forintot fordíthatott a célok megvalósítására.

– Iskolánkban mindig is fontos szempont volt a diákok egészséges életmódra nevelése, az egészségtudatos, szemléletformáló iskolai nevelés elterjesztése. Az egészségvédelem, az egészségfejlesztés érdekében számos lehetőség közül választhattak az elmúlt két évben a fiatalok. Volt aerobik, kerékpár, úszás, labdarúgás, természetvédelem. Félévente egy egészségnapot is szerveztünk – tájékoztatta lapunkat Munkácsiné Kolozsi Katalin, az intézmény vezetője.

– A környezettudatos szemlélet kialakítására törekedtünk az iskolai szabadidős tevékenységek szervezésekor is. Nyári táborokba vittük tanítványainkat, komplex közlekedési ismereteket oktattunk. Fejlesztettük a digitális, sport- és egyéb taneszközöket, hogy elősegítsük az iskoláskorú gyermekek készség- és képességfejlesztését, s fejlődjön a kreativitásuk is.

– A magasabb színvonalú oktatáshoz nélkülözhetetlen a pedagógusok szakmai fejlődése, hét pedagógusunk továbbképzésen vett részt. Erősítettük a partneri kapcsolatokat is: tartott előadást iskolapszichológus, rendőr, orvos, s volt közlekedési oktatás is – tette hozzá az igazgatónő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában