Helyi közélet

2015.03.16. 10:20

Bátorságért Érdemjel a benki diáknak a belügyminisztertől

Záhony - A szakminiszter a nemzeti ünnep alkalmából Bátorságért Érdemjellel tüntette ki Aros Gábort, a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium végzős tanulóját.

Záhony - A szakminiszter a nemzeti ünnep alkalmából Bátorságért Érdemjellel tüntette ki Aros Gábort, a záhonyi Kandó Kálmán Közlekedési Szakközépiskola, Gimnázium és Dr. Béres József Kollégium végzős tanulóját.A hivatalos megfogalmazás szerint a jeles elismerésben részesült középiskolás „egy kisteherautóban bekövetkezett robbanást követően tanúsított példamutató, bátor magatartást. Gyors helyzetfelismerésének köszönhetően megmentette a gépkocsivezető életét”.

A kitüntetést Konrát Károly miniszterhelyettes, a BM parlamenti államtitkára nyújtotta át a fővárosban a nemzeti ünnep alkalmával. Gábort a Mándoki ÁMK-ban Balogh Erzsébet Anikó tanárnő ismertette és kedveltette meg az elsősegélynyújtás tudnivalóival. A záhonyi középiskolában az elsősegélynyújtó szakkör keretében Józan Sándor mentőtiszt fejlesztette ismereteit. A benki diák többször állhatott dobogóra a Dr. Béres József Kollégium elsősegélynyújtó, illetve katasztrófavédelmi csapataival a területi és megyei szintű versenyeken, sőt két éve a Vöröskereszt által szervezett felmenő rendszerű vetélkedésen megyei győztesként a szegedi országos döntőbe is eljutottak társaival. A rendészeti szakos, sokoldalú diák osztályfőnöke Józan Kornélia, tanulmányait pedig ősztől a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatójaként szeretné folytatni.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában