Helyi közélet

2015.03.30. 12:35

Rögös út vezetett a megújulásig

Újfehértó - Hamarosan új aszfaltszőnyeget kap a silány állapotú Újfehértó-Érpatak–Nagykálló összekötő út.

Újfehértó - Hamarosan új aszfaltszőnyeget kap a silány állapotú Újfehértó-Érpatak–Nagykálló összekötő út. – Közel kétmilliárd forintból megújul a 4912-es, Újfehértó-Érpatak–Nagykálló összekötő út! – jelentette be hétfőn dr. Simon Miklós, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. A Vasút utca elején található Újfehértó helységnév tábla elé szervezett helyszíni sajtótájékoztatón részt vett Béres Levente, helyi önkormányzati képviselő, Simon Attiláné, a Fidesz érpataki szervezetének elnöke és Tóth Zoltán, Nagykálló alpolgármestere is, valamennyien üdvözölve a rég várt beruházás megvalósítását.

– A látvány magáért beszél... – mutatott az aszfaltsebekre dr. Simon Miklós. – A burkolathibák kedvezőtlen időjárási körülmények között komoly balesetveszélyt jelentenek a közlekedők számára. Az útfejlesztésnek köszönhetően minden bizonnyal csökkenni fog a balesetek száma és a közút üzemeltetési költsége is.

– Mint ismeretes, a polgári kormány 2010 óta jelentős összegeket fordított a hazai közúthálózat rendbe tétele érdekében. A Magyar Közút beruházásaiban összesen 91 milliárd forint ráfordítással több mint 1100 kilométeren újultak meg az utak hazánkban, a közeljövőben 50 milliárd forint értékben 430 kilométernyi út fog újjászületni. Az alsóbb rendű, 4-5 számjegyű útszakaszokra 18 milliárdot fordít a kormány a Regionális Operatív Program keretében ebben az esztendőben – taglalta a fideszes honatya.

Béres Levente hangsúlyozta: több évtizedes problémát fog orvosolni a 4912-es, Nagykállóból induló és Újfehértón végződő összekötő út rendbe hozatala, amelyen jelenleg több a kátyú, mint az ép felület. A munkálatok várhatóan nyáron kezdődnek el.

KM-PI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában