Helyi közélet

2015.04.24. 13:37

Megújult a ravatalozó a gyártelepi temetőben

Nyírbogdány - A természet törvényeivel nem lehet szembeszállni, el kell fogadnunk, hogy az ember halandó, élete múlandó.

Nyírbogdány - A természet törvényeivel nem lehet szembeszállni, el kell fogadnunk, hogy az ember halandó, élete múlandó.

Egyszer valamennyien elindulunk az utolsó útra, ahonnan már nincs visszatérés, ezért mindenki igyekszik megadni szeretteinek a méltóságteljes végtisztességet. A nyírbogdányi önkormányzat 2009-ben a községi temető ravatalozóját avatta fel, s azóta kereste a lehetőséget arra, hogy megújulhasson a gyertelepi temető ravatalozója is. Mivel megfelelő pályázatra nem találtak, az önkormányzat saját forrásból, közel 30 millió forintból újíttatta fel a ravatalozót, amelyet április 24-én avattak fel.

Balogh Tibor polgármester köszöntőjében azt is elmondta, hogy az új harangláb és lélekharang a településhez erősen kötődő Pesti Tibor felajánlásaként készült el. Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter az átadás előtt elmondott ünnepi beszédében gróf Széchenyi Istvánt idézte, aki a következőket mondta: „Ha tudni akarod, hogy egy nemzet mennyire becsüli múltját, nézd meg a temetőit!”

A ravatalozó felavatása után a történelmi egyházak képviselői megáldották a létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában