Helyi közélet

2015.04.14. 14:56

Szavalóverseny Nyírbogáton

Nyírbogát - A költészet napja alkalmából - József Attila szavalóversenyt rendeztek – Nyírbogáton a Vántus István Általános Iskolában.

Nyírbogát - A költészet napja alkalmából - József Attila szavalóversenyt rendeztek – Nyírbogáton a Vántus István Általános Iskolában.

110 éve, 1905. április 11-én született József Attila. Születésének napja 1964 óta, azaz 51 éve a Költészet napja Magyarországon.

Ebből az alkalomból rendezte meg Nyírbogáton a Vántus István Általános Iskola a már hagyománnyá vált József Attila Szavalóversenyt.

Az intézmény pedagógusai abban bíznak és reménykednek, hogy a résztvevő tanulók az átlagnál gyakrabban vesznek kezükbe verses kötetet, s azt olvasgatva, a szép vers, a költészet nemesíti lelküket, gondolkodásukat.

A szavalóknak egy kötelező és egy szabadon választott verset kellett megtanulniuk. Az 1-2. osztályosoknak József Attila: Altató, a 3-4. osztályosoknak József Attila: Mama, 5-6. osztályosoknak József Attila: Szeretném, ha vadalmafa lennék!, a 7-8. osztályosoknak József Attila: Anyám című vers volt a kötelező. Összesen 82 tanuló jelentkezett erre a megmérettetésre.

Helyezettek:

1-2. osztály:

Káscsák Péter – I. helyezett

Petrucz Antónia – II. helyezett

Csordás Csenge – III. helyezett

3-4. osztály:

Bíró Lili – I. helyezett

Goda Norbert József – II. helyezett

Dibáczi Liliána – III. helyezett

Császár Dóra – különdíjas

5-6. osztály:

Molnár Dorina Fanni – I. helyezett

Balogh Dominika – II. helyezett

Fülöp Hajnalka Tünde – III. helyezett

7-8. osztály:

Szántó Diána – I. helyezett

Csordás Bianka – II. helyezett

Kósa Petra – III. helyezett

- Gulyás Jánosné, művelődés szervező -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában