Helyi közélet

2015.05.12. 16:54

Állatbaráti látogatás az Állatotthonban

Nyíregyháza - Kedves vendégeket fogadott a Nyíregyházi Állatotthon a vasárnapi verőfényes napsütésben.

Nyíregyháza - Kedves vendégeket fogadott a Nyíregyházi Állatotthon a vasárnapi verőfényes napsütésben.

Iserlohn és Nyíregyháza testvérvárosi kapcsolatának évfordulóján ellátogatott menhelyünkre Iserlohn polgármestere, Dr. Peter Paul Ahrens, akit Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere is elkísért.

Alapítványunk és az iserlohni állatvédő szervezet, a Hand und Pfote között hosszú évek óta folyik gyümölcsöző együttműködés a magyarországi kóbor állatok megmentéséért. Így régi barátként üdvözölhettük a német delegáció egyik tagját és egyben társszervezetünk képviselőjét, Sylvia Olbrichot. Közösen mutathattuk meg városaink vezetőinek az elért eredményeket, a közös céljainkat, terveinket, de szó esett a felmerülő problémáinkról is.

Vendégeink rövid sétát téve Állatotthonunkban megismerkedtek négy lábú kis lakóinkkal, elhelyezésük körülményeivel, a megvalósított fejlesztésekkel. Séta közben szó esett nehézségeinkről is, hiszen  állami támogatás nélkül kell megoldanunk az Állatotthon működtetését. Ennek kapcsán a német polgármester  beszámolt a német civil szervezetek támogatási rendszeréről, lehetőségeikről. Be kell vallanunk, kicsit irigykedtünk...

Természetesen igazi magyar lángossal leptük meg látogatóinkat. A közös reggelin Sylviával együtt meséltünk közös sikereinkről, azokról, a Magyarországon sokszor esélytelennek számító - öreg, mozgássérült, fogyatékkal élő - kutyákról, akik már német családoknál élhetik szabad és boldog életüket. Vázoltuk a magyar állattartási problémákat, hangsúlyozva a szemléletformálás fontosságát. A beszélgetés befejezéseként pedig javaslatokat tettünk az együttműködés szélesítésére, városok közötti szintre emelésére.

Búcsúzóul természetesen közös fotózásra is sor került, melynek főszereplője egyik kis apróságunk, Fanta volt!

- Nyíregyházi Állatotthon  -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában