Helyi közélet

2015.05.27. 15:49

Dohány: élt, él és élni fog

Nyíregyháza - A kormány nemzeti forrásból az évtized végéig biztosan támogatja az ágazatot.

Nyíregyháza - A kormány nemzeti forrásból az évtized végéig biztosan támogatja az ágazatot.

Az elmúlt időszakban felpörögtek az események a dohányágazat körül: az unió már korábban közölte, hogy megszűnik a szerkezetátalakítási támogatás. Ennek kapcsán a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, dr. Nagy István a közelmúltban Máriapócsra látogatott, ahol a kormány jövőbeni szerepvállalásáról beszélt.

– Az idei évben egy 5 milliárd forintos forrást biztosítunk az ágazatnak, ebből 3,5 milliárd az átmeneti nemzeti, 1,5 milliárd forint pedig az úgynevezett „de minimis” támogatás – közölte az államtitkár, aki hozzátette: egy hektárra 900 ezer forint támogatást (ebből 600 ezer a nemzeti, és 300 ezer a „de minimis”) vehetnek fel a gazdák.

Tiszta vizet a pohárba!

– A kormány 2015-től 2020-ig támogatja az ágazatot és ezen keresztül a munkahelyek megőrzését – fogalmazott a témában igen autentikus szereplőnek nevezhető Bittner Imre, a dohányfelvásárlással és elsődleges feldolgozással foglalkozó ULT Magyarország Zrt. vezérigazgatója, majd hozzátette: a KAP reform lehetőséget biztosít a tagállamoknak átmeneti nemzeti támogatás nyújtására, ami a 2015-ös évre 3,5 milliárd forintot jelent, valamint létezik egy „de minimis” támogatási lehetőség, aminek összértéke 1,5 milliárd forint.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország május 27-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában