Helyi közélet

2015.05.26. 11:20

Jobbik-sajtótájékoztató: „Ha a szabad tyúkok ketrecébe beengedjük a szabad farkasokat, nem kétséges, hogy ki fog nyerni”

Nyíregyháza - Balczó Zoltán, a Jobbik EP képviselője szerint Európa önfeladását jelentené az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodás megkötése.

Nyíregyháza - Balczó Zoltán, a Jobbik EP képviselője szerint Európa önfeladását jelentené az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti szabadkereskedelmi megállapodás megkötése. A politikus így érvelt a sajtótájékoztatón: – Veszélyes és – az Unió, illetve hazánk szempontjából is – hátrányos lenne a szerződés létrejötte, hiszen a partnerek nem egyenlő súlyúak, a megállapodás elősorban az USA érdekeit szolgálná. A nagy, globális biotechnológiai és agrárcégek térhódításával fellazulnának a szigorú élelmiszerbiztonsági előírások, Európában zöld utat kapna a génmódosított növények termesztése, a hormonkezelt húsok és a génmódosított élelmiszerek beáramlása. Ki kell állnunk a minőségi európai élelmiszerek és a szigorú szabályozások mellett, hiszen Csak Magdolna sorait idézve: „Ha a szabad tyúkok ketrecébe beengedjük a szabad farkasokat, nem kétséges, hogy ki fog nyerni.” Sajnálatos, hogy a magyar kormány és a Fidesz az Európai Parlamentben a szabadkereskedelmi megállapodás megkötését szorgalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában