Helyi közélet

2015.05.04. 08:27

Megkérdeztük: Ön hogyan készül vagy készült az érettségi vizsgára?

Nyíregyháza – Legrosszabb az irodalom érettségi volt, mert pont azt a tételt húztam ki, amelyiket nem tudtam. Féltem tőle nagyon, de visszagondolva nem volt vészes – mondta el a hosszúpályi <span class="namen">Kelemen Kitti</span>.

Nyíregyháza – Legrosszabb az irodalom érettségi volt, mert pont azt a tételt húztam ki, amelyiket nem tudtam. Féltem tőle nagyon, de visszagondolva nem volt vészes – mondta el a hosszúpályi Kelemen Kitti. – Két év múlva fogok érettségizni, de úgy gondolom nem árt minél hamarabb elkezdeni készülni. A magyar tételeimet már el is kezdtem kidolgozni – adta tudtunkra a nyíregyházi Nyics Roberta.

– Nem igazán készülök még rá, de nagyon izgulok, főleg a szóbelitől félek. A matek miatt nem aggódok, mert jó vagyok belőle, viszont a történelemtől tartok kicsit – válaszolta kérdésünkre Fabók Luca.

– Még csak az iskolában készülünk rá fakultáción. A történelmet nagyon szeretem, azon belül is a szabadságharcok és a világháborúk témakörét – nyilatkozta az ibrányi Tóth Roland.

– Akkoriban teljesen más rendszerben tanultunk, mint a mai fiatalok, egyszerűbbek voltak a kérdések, nem kellett annyit készülni rá. Számomra a matematika volt a legnehezebb, mint sok másik diáknak is – árulta el Földelk Annamária.

– Egyetemista vagyok, így már túl vagyok rajta. Könnyebb volt, mint gondoltam, főleg a magyar, történelem és a biológia – felelte a nagyvarsányi Birgány Alexandra.

KM-KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában