Helyi közélet

2015.05.14. 11:10

Mosollyal érkeztek az adományok

Nyíregyháza - Sisakokat, fejlámpákat, gázérzékelőket kapott az egyesület.

Nyíregyháza - Sisakokat, fejlámpákat, gázérzékelőket kapott az egyesület.

Az utóbbi időszak legjelentősebb adományát, összesen 700 ezer forint értékű felszerelést kaptak a Kelet-magyarországi Speciális Mentők. A mentéshez szükséges eszközök az Országos Egyesület a Mosolyért Alapítvány jóvoltából, segítéségével érkeztek a megyeszékhelyre.

– Olyan sisakokat, fejlámpákat, gázérzékelőket és fényvisszaverő matricákat kaptunk, amelyeket mi kértünk, s amelyekre a legnagyobb szükségünk van – mondta a szerdai ünnepélyes átadáson Vincellér Tibor, a Kelet-magyarországi Speciális Mentők Egyesület elnöke. – A fejlámpák nagyon fontosak, ha eltűnt személy után kutatunk, és a műszaki mentéseknél is, hiszen ezeket a feladatokat legtöbbször rossz látási körülmények végezzük – említette az elnök, és örömmel számolt be egy másik jelentős sikerről is.

Kiválóan teljesítettek

Országos nemzeti minősítő gyakorlatot tartottak Szombathelyen, a katasztrófavédelem kétnapos minősítő gyakorlatán felmérték a mentőkutyás egységek képességeit is.

– Három kutyás egységünk – Bajnay Eszter és német juhászkutyája, Nico, Tovai Ildikó és a belga juhásza, Django, valamint Vincellér Tibor és labradorja, Nápolyi – sikeresen szerepelt a gyakorlaton, a minősítés és a kiváló teljesítmény miatt jogosulttá váltak arra, hogy önállóan is dolgozzanak eltűnt, eltévedt személyek felkutatásán, vagy romos épületek környezetében kutatási-mentési feladatok végrehajtásán – derült ki a nemzeti minősítés jelentőségéről.

– Alapítványunk a kórházak és mentőállomások mellett már öt éve a speciális mentőket is támogatja. Ez utóbbiak nagy szerepet vállalnak a mentéseknél, ha szükség van rá, az életüket is kockáztatják – mondta Nagy István, az Országos Egyesület a Mosolyért Alapítvány elnöke –, ezért döntöttünk úgy, hogy segítjük a munkájukat, s a régi, elavult felszerelések helyett újakat kapnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában