Helyi közélet

2015.06.17. 18:34

A tűzoltóság gyakorlatozott a VMKK-ban

Nyíregyháza - Ellenőrző gyakorlaton vett részt a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „C” szolgálati csoportja szerdán délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen, a Váci Mihály Kulturális Központban.

Nyíregyháza - Ellenőrző gyakorlaton vett részt a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „C” szolgálati csoportja szerdán délelőtt a szabolcsi megyeszékhelyen, a Váci Mihály Kulturális Központban.

Az elmúlt hetekben a nyíregyházi hivatásos tűzoltóság mindhárom szolgálati csoportja helyismereti foglalkozáson vett részt a megújult intézményben, szerdán délelőtt parancsnoki ellenőrzés keretében egy szituációs helyzetben kellett bizonyítaniuk a lánglovagoknak.

A feltételezés szerint, a létesítmény színház teremben lévő színpadon feltehetően elektromos berendezés meghibásodása miatt keletkezett tűz. Az ott elhelyezett és beépített berendezési tárgyak, bútorok kellékek égtek. A tűz keletkezésének idején látogatók nem tartózkodtak az épületben, a tűz oltását az ott dolgozók tűzoltó készülékkel megkezdték, de nem jártak sikerrel, a biztonsági szolgálat jelezte a tűzoltóság felé az esetet. Az intézmény személyzete áramtalanította az épületet, a létesítményt kiürítették.

A nyíregyházi hivatásos tűzoltók három gépjármű-fecskendővel, a vízszállítóval és a magasból mentővel érkeztek a helyszínre, ahol felvették a kapcsolatot a helyi szakemberrel, majd több oltósugarat szerelve kezdték meg a beavatkozást.

A parancsnoki ellenőrző gyakorlat célja, a szerelési, helyismereti, szituációs begyakorló gyakorlatokon elsajátított ismeretek számonkérése, a tűzoltás, műszaki mentés vezetésének, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatok gyakorlásával kapcsolatos ismeretek ellenőrzése, valamint az intézményben egy esetleges tűz esetén, az ott dolgozók begyakoroltatása volt.

A gyakorlatot a nyíregyházi tűzoltó-parancsnok ellenőrizte, és Toldi András tű. százados megfelelőre értékelte.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában