Helyi közélet

2015.06.03. 14:04

Átadták a megújult Búza téri piacot

Nyíregyháza - A piackorszerűsítés harmadik ütemének köszönhetően új burkolattal látták el a fedett vásárhelyet.

Nyíregyháza - A piackorszerűsítés harmadik ütemének köszönhetően új burkolattal látták el a fedett vásárhelyet.

Az immár kívül-belül megújult belvárosi piac a megyeszékhely társadalmi életének egyik közkedvelt színhelye, s a legutóbbi, nettó 23,5 milliós beruházásnak köszönhetően a szabadtéri vásárhely is praktikus és esztétikus új burkolatot kapott. Régi vágya volt a városlakóknak és az árusoknak, hogy egy korszerű, esztétikus környezetben folyhasson a kereskedés, s a teljes rekonstrukciónak köszönhetően ez a vágy most teljesülni látszik. Korábban helyreállították a csarnokot, a szabad terület fölé fedés került, s már csak a kapcsolódó területrészek helyreállítása, s további 35 új parkoló kialakítása várat magára.

– Ez a hely, benne a nyitott csarnokkal közösségi színtér is, ezért fákat ültettünk, új padokat helyeztünk el, s a könnyebb megközelíthetőség érdekében elbontjuk a kerítéseket. – nyilatkozta dr. Kovács Ferenc polgármester a komplexum jelképes átadó eseményén. – A most elkészült csarnokburkolat a piac elvárásainak megfelelően jól takarítható, s a ki-berakodásra is alkalmas. A kialakított 338 elárusítóhelyet színekkel is elkülönítettük a padlón. A biztonságra, s a piac állagmegóvására mostantól 8 térfigyelő kamera vigyáz. Ez Magyarország legnagyobb szabadtéri piaca a maga 2550 négyzetméterével. A székelykapu is visszakerül a későbbiekben, s installációs elemként teszi szebbé a környezetet, illetve választja le az őstermelői szekciót – foglalta össze az eredményeket a város első embere.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában