Helyi közélet

2015.06.26. 11:43

Dióbelet majszolnak a majmok és a papagájok

Nyíregyháza - Jóízűen ropogtatták az ukrán határon lefoglalt gyümölcsöt a színes szárnyasok.

Nyíregyháza - Jóízűen ropogtatták az ukrán határon lefoglalt gyümölcsöt a színes szárnyasok.

Hatvanöt kilogramm lefoglalt dióbelet adományozott a NAV megyei vám- és pénzügyőri igazgatósága a Nyíregyházi Állatparknak csütörtökön. Soltész József ezredes elmondta: a héjától megfosztott gyümölcsöt, melyet a papagájok és majmok majszolnak el a következő hetekben, az ukrán határszakaszon próbálták illegálisan átcsempészni – a jelek szerint sikertelenül.

– Korábban is ajánlottunk már fel lefoglalt nyers húst az állatparknak. Reméljük, az ajándék dióval egy kicsit megkönnyítjük a papagájok és a majmok etetését, ahogy azt is, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk ehhez hasonló akciókra – jegyezte meg Soltész József.

Sok fogy(na) a csemegéből

– Mindig örülünk, ha kapunk valamit – ismerte be a Zöld Piramisban tartott sajtótájékoztatón Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója, s közben egy-egy szem dióbelet adott a rikácsoló papagájok csőrébe.

– Régi és jó kapcsolatot ápolunk a NAV-val, a határrendészeti szervek mindig szívesen adományoznak nekünk lefoglalt élelmiszereket. Sajnos, már egyre kevesebbet… Nem olcsó mulatság a most kapott csemege, nálunk pedig nagyon sok dió fogy, így különösen örülünk ennek a fogásnak – tette hozzá a SóstóZoo első embere.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában