Helyi közélet

2015.06.02. 13:56

Közlemény - Tanúsítványt vehettek át

Nyírbogát - Nyírbogáton hatvan fő szakmai képzésen résztvevő hallgató vehette át sikeres vizsga után a tanúsítványt

Nyírbogát - Nyírbogáton hatvan fő szakmai képzésen résztvevő hallgató vehette át sikeres vizsga után a tanúsítványt

Nyírbogáton a Türr István Képző és Kutató Intézettel (TKKI) való együttműködésnek köszönhetően további három szakmai képzésen vehetett részt településünkön 23 fő betanított kőműves-és festő, 15 fő betanított takarító és 22 fő idősgondozó „Aktívan a munkáért!” kiemelt projekt részeként. A résztvevők elméleti és gyakorlati oktatás során az akkreditált képzési programok követelményei szerint sajátították el az ismereteket , melyek február 13-tól május 29-ig tartottak. A képzésekben helyi és környékbeli oktatók is részt vettek. Az elméleti oktatást az önkormányzat intézményeiben teljesítették, (általános iskola, idősek otthona, óvoda, ifjúsági ház . Gyakorlati tevékenységük során a fólia kazánházát festették ki, a cipőüzemnél az öltöző helyiséget, az üzem előtt a járdát készítették el térkő burkolattal). A képzések szervezését és irányítását a Türr István Képző és Kutató Intézet Nyíregyházi Igazgatóságának munkatársai végezték. A gyakorlati képzéshez munkaruhát és védőfelszerelést, valamint anyagokat és eszközöket is biztosított a hallgatóknak.

2015. május 28-án mind a 60 fő hallgató sikeres vizsgát tett, akik átvehették Kádár Tihamér, Szalma Bertalan vizsgaelnökök, Baracsy Zsoltné, Pócsik Rita képzésszervezők, és Dr. Simonné Dr. Rizsák Ildikó településünk polgármesterétől a tanúsítványokat.

Önkormányzatunk gratulál valamennyi hallgató részére, kívánjuk hogy a szakmai képzésen megszerzett tudásukat tudják alkalmazni a későbbiekben a gyakorlatban is.

- Gulyás Jánosné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában