Helyi közélet

2015.06.22. 09:36

Küldjön hírt! - Nyírségi vágta, ahol a kultúra és a hagyományok találkoznak

Kisvárda - Sajtótájékoztatót tartott a Szabolcsi Lovasfesztivál és a Nyírségi vágta versenyigazgatósága.

Kisvárda - Sajtótájékoztatót tartott a Szabolcsi Lovasfesztivál és a Nyírségi vágta versenyigazgatósága.

A Kisvárdán tartott sajtótájékoztató vezetője Bertók Viktor a Nyírségi Vágta versenyigazgatója volt. Jelen volt még Bendes Csaba a Nemzeti Vágta nevezési igazgatója, Kaló Fanni, Döge község lovasa, dr. Komoróczki János, Döge község jegyzője, Leleszi Tibor Kisvárda polgármestere, Márton István az Elvándorló lovastanya ügyvezetője, Bertók Béla a Nyírségi Vágta nevezési igazgatója és dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

A június 19-én tartott sajtótájékoztató tárgya a 2015. június 28.-án megrendezendő Nemzeti vágta dögei előfutama volt. A rendezvény a két település, Döge és Kisvárda és az Ameko Lovasklub szervezésében fog lezajlani. A vágta nemcsak az első Nyírségi vágtának ígérkezik, az Ameko Lovasklub szervezésében, hanem egy igazi hungarikum kezdete is. Döge község jegyzője háláját fejezte ki a falu nevében, hogy a szervezőség nyitott volt a településükön való kivitelezésre. Bendes Csaba elmondása szerint a dögei pálya a rendezvénynek kiváló, a helyszín tökéletes, és reméli végleges helyszíne lesz a Nyírségi Vágtának. A nevezési igazgató kitért arra is, hogy a nyírségi lovak és lovasok páratlanok.

Végül dr. Seszták Miklós miniszter úr szólalt fel, aki minden téren nyitott a rendezvényre és érdemben is támogatja a vágtát és reméli, hogy az Ameko Lovasklub pályáján minden évben megrendezik a Nyírségi Vágtát. A sajtótájékoztató jó hangulatban zajlott, amit egy állófogadással zártak a résztvevők.

Az I. Szabolcsi Lovasfesztivál és a Nyírségi Vágta 2015. június 28.-án kerül megrendezésre a dögei Ameko Lovasklub pályáján, ahol a lovas programok mellett mindenféle családi és gyerekprogramokkal estére pedig koncertekkel, fellépőkkel várják az oda látogató vendégeket.

- Paál Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában