Helyi közélet

2015.06.26. 17:20

Vona Gábor: a Jobbik a fejlődés és a tisztesség útját kínálja

Tiszavasvári, 2015. június 26., péntek (MTI) - A Jobbik Magyarországért Mozgalom a fejlődés és a tisztesség útját kínálja a választóknak - mondta Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke pénteken Tiszavasváriban, ahol a félmilliárdos városrehabilitációs beruházás állásáról tájékozódott.

Tiszavasvári, 2015. június 26., péntek (MTI) - A Jobbik Magyarországért Mozgalom a fejlődés és a tisztesség útját kínálja a választóknak - mondta Vona Gábor, az ellenzéki párt elnöke pénteken Tiszavasváriban, ahol a félmilliárdos városrehabilitációs beruházás állásáról tájékozódott.

A pártvezető hangsúlyozta, hogy az üzenet eredményessége a Jobbik fővárosának tartott Tiszavasváriban már lemérhető, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros "ellenzéki létben is épül, szépül, rend van és a közélet mentes a korrupciótól".

Hozzátette: a helyiek voksai szintén bizonyítják a kínált út helyességét, 2010 és egy időközi választást követően, 2014-ben harmadszor választották meg Fülöp Eriket, a Jobbik jelöltjét polgármesternek, sőt tavaly az önkormányzati közgyűlésben is a Jobbik indulói kerültek többségbe.

A pártelnöki beruházási szemle után Fülöp Erik polgármester elmondta: a tiszavasvári önkormányzat funkcióbővítő városrehabilitációs pályázata 450 millió forint támogatást nyert el, majd kaptak még kiegészítésként további 50 millió forintot, így félmilliárdból újíthatják meg a település belvárosi részét.

Az építkezés jelenleg hat helyszínen folyik, felújítják a polgármesteri és a járási hivatal közös épületét, a városi kincstár létesítményét, a református templomot, amelyhez közösségi tér is épül. Szintén korszerűsítik a zeneiskolát, amely hangversenytermet kap a beruházás során. Bővítik 10 kamerával a jelenlegi 17 kamerás térfigyelő rendszert, majd még további 11 kamera közterületi kihelyezését tervezik az idén. A sportolási lehetőségek javítására teniszpálya épül, öltözővel együtt.

Az önkormányzati vezető tájékoztatása szerint a munkálatok szeptember végére fejeződnek be, a projekt pénzügyi elszámolását pedig október végéig nyújtják be.

Vona Gábor az MTI-vel azt közölte: péntek este Tiszabezdéden részt vesz egy gyertyagyújtásos demonstráción, ahol egy meggyilkolt 53 éves helyi lakosra emlékeznek. A férfit, aki mozdonyvezetőként dolgozott, három szomszéd községbeli eperjeskei fiatal ölte meg fényes nappal, tettüket a jelenlegi információk szerint drog hatása alatt követték el - tette hozzá.

A Jobbik elnöke kiemelte, hogy részvételével arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a herbál nevű olcsó kábítószer egyre jobban terjed, és határozottabb hatósági fellépésre lenne szükség a drog visszaszorítására.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában