Helyi közélet

2015.07.15. 18:10

Épül-szépül, megújul a Báthory-iskola

Nyírbátor - Látványos fejlesztések a Báthory István Katolikus Gimnázium és Szakközépiskolában.

Nyírbátor - Látványos fejlesztések a Báthory István Katolikus Gimnázium és Szakközépiskolában.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fenntartásában működő katolikus gimnáziumban infrastrukturális és szerkezeti megújulásnak lehetnek tanúi a szeptemberben érkező diákok és tanárok.

Óvodát indítanak

– Az épület kétszintes oktatási szárnyát 160 millióból korszerűsíti a fenntartó. Megújul a belső burkolat, lesz minden tanteremben mosdó, a diákok külön öltözőszekrényekben tárolhatják kabátjaikat és értékeiket. Melegítőkonyha és ebédlő oldja meg az elsősök és a napközisek étkezési gondjait – újságolta Rácz Tiborné igazgató. – Modernebb lesz a kémia- és a természettudományos szaktanterem, mini laborban kísérletezhetnek az orvosira, vegyipari pályára készülő diákjaink, valamint korszerű könyvtárban készülhetnek tanulóink a tanítási órákra. Kisméretű tantermeket alakítottunk ki, ahol kis csoportban tanulhatják az idegen nyelveket, matematikát, magyart, és ahol felekezetek szerinti hitoktatásban részesülnek. Az elsősöket európai szabványnak megfelelő játszótér várja az iskola fái között.

– Szeptembertől 25 óvodás kezdi meg tanulmányait elsős­ként a Báthoryban. Nyírbátor és a gimnázium hagyományait szem előtt tartva indítjuk az első osztályt emelt óraszámú ének-zene- és testneveléscsoporttal.

– A fejlesztések folytatódnak jövőre is. A városi kézilabda­klubbal közös pályázat elbírálása után épül a sportcsarnok, mely nemcsak a gimnázium és a kézilabdaklub igényeit szolgálja majd, hanem városi rendezvényeket is. Tavasszal új oktatási szárnnyal bővül a jelenlegi épület, majd egy következő ütemben az ebédlő építése oldja meg az 500 diák étkezési gondjait. Az intézmény beiskolázási területe országos, így a jövőben a megye területéről is várjuk a hozzánk jelentkező diákokat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában