Helyi közélet

2015.07.23. 09:02

Feszülten néztünk a tikkasztó napok elé

Nyíregyháza - A tűzoltók leginkább avartüzekhez, a mentők rosszullétekhez vonultak a kánikula miatt, bár az átlagosnál több munkájuk nekik sem volt.

Nyíregyháza - A tűzoltók leginkább avartüzekhez, a mentők rosszullétekhez vonultak a kánikula miatt, bár az átlagosnál több munkájuk nekik sem volt.Bármilyen furcsa, nem akadt több munkájuk a mentőknek tegnap a kánikulai hőség miatt – mondta el érdeklődésünkre dr. Pápai György az OMSZ észak-alföldi regionális orvosigazgatója, aki szerint ennek az a magyarázata, hogy a lakosság felkészülten nézett a tikkasztó napok elé. – Aki teheti árnyékban, hűvösben tölti az időt. A szabadban lévők sok vizet isznak, fejfedőt viselnek, szóval betartják a jó tanácsokat. Persze így is akadnak rosszullétek, balesetek, főleg az idős, beteg emberek körében – tette hozzá az orvos igazgató.

A tűzoltókat főleg szabadtéri tüzekhez riasztották az elmúlt napokban a közlekedési balesetek mellett. Kedden Ibrány és Buj között, Ópályiban és Kocsord külterületén kaptak fel a lángok, szerdán hat tűzesethez kellett vonulniuk.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában