Helyi közélet

2015.07.03. 08:08

Fogyatékosok és tehetségesek

Nyíregyháza - Művészeti bemutatók, fellépések és koncertek is szerepelnek a fesztiváli programban.

Nyíregyháza - Művészeti bemutatók, fellépések és koncertek is szerepelnek a fesztiváli programban.

Ünnepélyes megnyitóval, két színtársulat közös előadásával és tűzijátékkal vette kezdetét csütörtökön Nyíregyházán a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület július 6-ig tartó XXVIII. Országos és XI. Nemzetközi Speciális Művészeti Fesztiválja, amelynek fókuszában az iskolás és felnőtt értelmi fogyatékos emberek művészetének, tehetségének bemutatása áll.

Jönnek a Hangadók

Ahogyan arról már beszámoltunk, a fesztivál „nulladik napján”, június végén kettős kiállítás nyílt a város szívében: Raffael Attila, Rontó Ferenc és az Egri Műhely alkotásai a Váci Mihály Kulturális Központban (VMKK), Fábián Gábor és alkotótársainak portréfotó-kiállítása a Korzóban látható. Pénteken 9.30 órától művészeti bemutatókat láthatnak az érdeklődők a VMKK-ban, 17 órától a Kossuth téren lépnek színpadra a fesztivál művészeti csoportjai, őket nyolctól Raffael Attila és a Kistehén zenekar követi. Szombaton is bővelkedhetünk majd a kulturális csemegékben, hasonló menetrend mellett, a 19 órától kezdődő napzáró koncerten a Hangadók és a Party One szórakoztatja majd a vendégeket, illetve a városlakókat.

A fesztiválozók egyike, a budapesti 15. kerületi napköziből érkezett Gorán Sándor így nyilatkozott lapunknak: – Nagyon szép, szerethető város Nyíregyháza, és jók a programok is. A 15 fős csoportunk táncelőadással lép majd színpadra, én hétfőn egyénileg is: szavalni fogok a hallgatóságnak.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában