Helyi közélet

2015.07.15. 12:55

Közlekedésbiztonsági tábort rendeznek Sóstón

Nyíregyháza - Három országból hatvan diák vakációzás közben ismerkedik a rendvédelemmel és gazdagodik baleset-megelőzési ismeretekkel a Nemzetközi Közlekedésbiztonsági Szaktáborban a sóstói Kisvakond tábor területén.

Nyíregyháza - Három országból hatvan diák vakációzás közben ismerkedik a rendvédelemmel és gazdagodik baleset-megelőzési ismeretekkel a Nemzetközi Közlekedésbiztonsági Szaktáborban a sóstói Kisvakond tábor területén.A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei baleset-megelőzési bizottság az idén 15. alkalommal rendezi meg Nyíregyházán a Nemzetközi Közlekedésbiztonsági Szaktábort, ahová nemcsak Magyarországról, de Romániából és Ukrajnából is érkeznek gyerekek, összesen hatvanan. Dr. Hudák Zsolt r. ezredes, megyei főkapitány-helyettes a keddi megnyitón elmondta: az 1998-ban kitűzött célok azóta sem változtak.

Játékos formában tanulnak

– Azt szeretnénk, ha a közvetlen szomszédságunkban élő gyerekek megismernék a Magyarországon érvényes közlekedési szabályokat, és abban bízunk, hogy rajtuk keresztül a szüleik is tisztában lesznek az alapvető ismeretekkel.

A táborlakók játékos formában tanulják meg a szabályokat, az elmúlt másfél évtized pedig bebizonyította, hogy ennek kézzelfogható eredményei is vannak. Az első táborozók már aktív közlekedők, a külföldiek által elkövetett közlekedési szabálysértések, illetve a személyi sérüléssel járó balesetek statisztikái pedig nem romlanak. Erre az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság is felfigyelt, ezért is támogatják évről évre a tábort.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában