Helyi közélet

2015.07.22. 08:47

Kutyajó élményekkel zártak

Nyíregyháza - Hatvan diák barátkozhatott a rendvédelemmel és gazdagodott baleset-megelőzési ismeretekkel.

Nyíregyháza - Hatvan diák barátkozhatott a rendvédelemmel és gazdagodott baleset-megelőzési ismeretekkel.

Az idén már tizenötödik alkalommal rendezte meg a nemzetközi közlekedésbiztonsági szaktábort a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyei baleset-megelőzési bizottság. Magyarországról, Romániából és Ukrajnából összesen hatvan gyerek érkezett július 14. és 21. között a Kis Vakond Gyermektáborba, ahol nyaralás közben, játékos formában baleset-megelőzési és rendészeti ismeretekkel gazdagodhattak a fiatalok.

Az utolsó napon, július 21-én meglehetősen szomorkásan keltek ki az ágyból a gyerekek, hiszen kedden reggel ért véget az egyhetes tábor.

Másodszor házigazdák

Vasváry Zoltán, a Kis Vakond Gyermektábor egyik tulajdonosa értékelte lapunknak a hét nap tapasztalatát.

– Örömmel tölt el, hogy másodszor lehettünk mi a házigazdái a nemzetközi közlekedésbiztonsági szaktábornak. Igyekeztünk a rendőrség és a katasztrófavédelem mellett mi is szórakoztató és érdekes programokat szervezni, ami azt hiszem, sikerült. A fiatalok élvezték a csocsóbajnokságot, a diszkót, vagy éppen a szépségversenyt. Ezen felül mi biztosítottuk nekik a szállást és az étkezést. Nyugodtan mondhatom, remekül együtt tudtunk működni a hivatalos szervekkel, de a gyerkőcökkel is megtaláltuk a közös hangot – mondta Vasváry Zoltán.

A keddi zárónapon megkértük az éppen a szüleire várakozó Szondy Dorinát, ossza meg velünk is az élményeit. Rekedt hangon közölte: nagyon jól érezte magát a Kis Vakond Gyermektáborban.

– Ááá, nem beteg vagyok, csak tegnap volt egy záró diszkó, ahol kelleténél többet énekeltünk – közölte a 14 éves nyíregyházi lány, aki nem mondhatja, hogy eddig ne ápolt volna szoros kapcsolatot a rendvédelmi szervekkel, hisz édesapja is rendőr volt.

– Az egyik legemlékezetesebb pillanat számomra az volt, mikor sorba állítottak bennünket, le kellett mennünk fekvőtámaszba, kinyújtani a könyökünket, majd a rendőrkutya egyikünk hasa alatt átmászott, majd a másikunk háta fölött átugrott, és így haladt végig a soron – mesélte a fiatal lány, aki azt is szívesen vette, mikor ujjlenyomatot vettek tőle a rendőrök.

– Ellátogattunk az állatparkba, strandoltunk, kirándultunk Baktalórántházán és Petneházán is, szóval szuper volt ez a hét. Természetesen igyekeztünk megismerkedni a határon túli fiatalokkal is, csak sajnos kevesen beszéltek közülük magyarul. Némelyikükkel ettől függetlenül a jövőben is kapcsolatban maradok – tette hozzá Szondy Dorina.

- KM -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában