Helyi közélet

2015.07.03. 14:10

Örök nyugalomra helyezték a tűzoltó dandártábornokot

Cégénydányád - Csepely Zsigmond tűzoltó dandártábornok életének 45. évében hunyt el.

Cégénydányád - Csepely Zsigmond tűzoltó dandártábornok életének 45. évében hunyt el.

Gyászolók sokasága kísérte utolsó útjára csütörtökön a cégénydányádi köztemetőben Csepely Zsigmond tűzoltó dandártábornokot. A temetés kezdetekor országszerte kiálltak a tűzoltószerekkel a laktanyák elé a kollégák, és szirénaszóval vettek búcsút a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától.

Csepely Zsigmond tűzoltó dandártábornokot, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját református szertartás szerint, testületi tiszteletadás mellett csütörtökön kísérték utolsó útjára a cégénydányádi köztemetőben. A családtagok mellett végső búcsút vettek tőle a Belügyminisztérium, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetői, a megyei igazgatóság munkatársai, a társszervek vezetői.

Csepely Zsigmond harminckét évvel ezelőtt Szabadszálláson, a tiszthelyettes képző szakközépiskolában kezdte meg katonai tanulmányait. A tanulást soha nem hagyta abba, járt a Budapesti Műszaki Egyetemre, az Eötvös Loránd Tudományegyetemre és a Rendőrtiszti Főiskolára is. Dolgozott oktatóként a katonai műszaki főiskolán, de volt kutatótiszt, üzemeltető mérnök is.

Közelebb akart kerülni szülőföldjéhez, ezért kérésére 2002 januárjától a nyírbátori határőr-igazgatóság csengeri századához került, majd a Fehérgyarmati Polgári Védelmi Kirendeltséget vezette. Ekkor kezdődött tűzoltói pályája is: az újjáalakult fehérgyarmati önkéntes köztestületi tűzoltóságnak a titkára, majd társadalmi megbízatású parancsnoka lett. 2010 novemberében került a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére, ahol szükség volt addig megszerzett sokrétű tudására.

KM

Szelíd, határozott, odaadó ember volt

Elöljáróként saját állományát mindig naprakészen, rendfokozattal együtt ismerte Csepely Zsigmond. Tudta azt, hogy kinek mi a feladata Záhonytól Újfehértóig, vagy Csengertől Baktalórántházáig.

Mindenki számíthatott rá, a problémákra gyorsan és hatékonyan talált megoldást. A váratlan helyzeteket precízen kezelte, ugyanakkor a munkában és a mindennapokban is megőrizte a humorérzékét. A sikereket sohasem saját magának tulajdonította, vallotta, eredményeket a munkatársakkal közösen lehet elérni.

A kiemelkedő munkájáért több elismerést is kapott, egyebek mellett kitüntették a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének Katonai Tagozatával és a megyei közgyűlés Emlékérem bronz fokozatával is. Csepely Zsigmond távozásával egy szelíd, határozott, odaadó és magabiztos emberrel lettünk szegényebbek.

Nyugodj békében Dandártábornok Úr!

- A megyei igazgatóság állománya -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában