Helyi közélet

2015.07.28. 18:14

Rekordszámú induló és két és fél tonna hulladék a PET Kupán

Vásárosnamény - Két és fél tonna hulladék összegyűjtésével ért véget a 3. PET kupa.

Vásárosnamény - Két és fél tonna hulladék összegyűjtésével ért véget a 3. PET kupa.

Rekordszámú induló jelentkezett az idei tiszai PET Kupára, ahol a tizenhat, főként pillepalack hulladékból épített kalózhajó (így nevezték csónakjaikat a résztvevők) legénysége, két és fél tonna, azaz több mint harmincezer műanyag palacktól és egyéb hulladéktól tisztította meg a Tiszát.

– A tisztább környezetnek nem csak a folyó menti települések lakói örülhetnek. A Tisza és ártere évszázadok óta különlegesen sokszínű növény és állatvilágnak ad otthont. Az összegyűjtött műanyag szemét elszállítása a napokban befejeződik, ezeket a tiszai palackokat pedig különböző együttműködő partnereknek köszönhetően újrahasznosítják – mondta el lapunk érdeklődésére Dóra Szilvia, az esemény egyik szervezője.

Szerinte az idei, harmadik alkalommal megrendezett PET Kupa elérte célját: rekordmennyiségű hulladékot gyűjtöttek össze a résztvevők, megtisztítva ezzel a Tisza Vásárosnamény és Cigánd közötti szakaszát. A kupa természetszerető és környezetvédő kalózai hat nap alatt több mint harmincezer darab műanyag palackot halásztak ki a folyóból vagy szedtek össze a partról.

– Az úszó palackok sokat elárulnak a hulladék forrásáról, többségük Ukrajnából és Romániából érkezik – közölte Dóra Szilvia.


Budapest, 2015. július 28., kedd (MTI) - Két és fél tonna, azaz több mint 30 ezer műanyag palacktól és egyéb hulladéktól tisztította meg a Tiszát a PET Kupa, amely idén rekordszámú résztvevővel zajlott. tovább »

Budapest, 2015. július 26., vasárnap (MTI) - Több mint 30 köbméternyi hulladékot, köztük 30 ezer pillepalackot és egyéb szemetet gyűjtöttek össze a PET Kupa résztvevői, akik hat nap alatt haladtak végig a Felső-Tiszán - mondta az esemény szervezője az M1 aktuális csatornán vasárnap. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában