Helyi közélet

2015.07.01. 17:50

Római kalandtábor Kisvárdán

Kisvárda – Az idei nyáron is folytatódik a Kisvárdai Református Gyülekezet nagysikerű nyári napközis gyermekhete az 1–5. osztályos református gyermekek számára.

Kisvárda – Az idei nyáron is folytatódik a Kisvárdai Református Gyülekezet nagysikerű nyári napközis gyermekhete az 1–5. osztályos református gyermekek számára.

A június 29–én indult tábor július 4–én zárul. Római Kalandtábor hétfői regisztrációjából kitűnt, hogy 228 gyermek, akiket 77 felnőtt hitoktató, tanító, gyülekezeti tag, ifis fiatal segít a táborozás sikerében. Ez csaknem duplája a tavalyi (egyiptomi kalandok) résztvevők számának. Szerdán délután gyermekek zsivajától volt hangos a város főtere, ahol a római harcosokat a Poncsák fagyízó vendégelte meg egy–egy adag finomabbnál finomabb fagylalttal. Az egyhetes programban, lovaglás, énektanulás, játékos szabadfoglalkozások mellett különböző kézműves foglalkozások szerepelnek.

Táborzáró tábortűz

– Az idei nyáron is folytatódik a Kisvárdai Református Gyülekezet nagysikerű nyári napközis gyermekhete. A tavaly nyári egyiptomi kalandok után idén az ókori Róma lesz az időutazások úti célja. A bibliai vezérfonalat pedig Jézus és Pál Apostol római katonákkal, helytartókkal való találkozásai adják.

A tavalyi évhez hasonlóan napközis gyermektáborunkat, a változatos élményekben gazdag hetet követően – mondta a Nagytiszteletű Százvai László vezető lelkipásztor – az idén is táborzáró gyülekezeti estével zárjuk. A táborzáró este szombaton lesz a  Városi Tornacsarnokban. A tábortűz helyszíne a Református Gimnázium udvara lesz. Az este során evangelizációs istentisztelet, zsíros kenyér és szörpi–parti, kiállítás a gyermekek alkotásaiból, a gyermekek meglepetés bemutatója mellett, Győri Márti családi koncertje, Gáspár Álmos keramikus művész különleges bizonyságtétele és gyülekezeti tábortűz várja a tábor résztvevőit, a gyermekek egész családját, gyülekezetünket és minden kedves érdeklődőt!

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában