Helyi közélet

2015.07.20. 17:34

Romániából érkeztek a diáksegítők

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Illés László rendőr alezredes hétfő délelőtt Nyíregyháza-Sóstó víztoronynál fogadta azt az 5 erdélyi románul beszélő diákot, akik az idei Tourist Police programban gimnáziumi gyakorlaton vesznek részt.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Illés László rendőr alezredes hétfő délelőtt Nyíregyháza-Sóstó víztoronynál fogadta azt az 5 erdélyi románul beszélő diákot, akik az idei Tourist Police programban gimnáziumi gyakorlaton vesznek részt.A közös munkáról a városi rendőrkapitány azt mondta: a több nyelvet beszélő fiatalok besegítenek ahol kell, eligazításban, segítségnyújtásban. Ehhez a programhoz csatlakozott a Sipkay Barna Szakiskolán keresztül az iskola romániai társintézménye, onnan érkezett a hétfőn bemutatott 5 fiatal. A kiválasztásuk a szakiskola, a város, és a rendőrkapitányság összehangolásával történt, cserediák rendszerben. Ennek megfelelően most magyar diákok is vannak Romániában. A fiatalok egy hétig lesznek városunk „dolgos” vendégei.

Chiorean Pál idén végzett a középiskolában. Elmondta: turisztikai szakmámban akarok elhelyezkedni, szeretek segíteni az embereken, ezért tartom hasznosnak a mostani feladatot. A várható feladatokra már felkészítettek, így bízom benne, hogy hasznára válunk a „kollégáknak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában