Helyi közélet

2015.07.27. 19:34

Stressz és álom

<em>A legtöbb stresszt a problémás ügyfelek váltják ki a dolgozókból a magyar munkahelyeken – derült ki az Európai Munkavédelmi Ügynökség legújabb felméréséből. Nem tudom, mennyit kóstált ez a tényfeltárás az itt megnevezett európai szervezetnek, de ha a magamfajta, itthon élő embereket kérdezik, ezt ingyen és bérmentve is prezentálni tudtuk volna.</em> Angyal Sándor jegyzete.

A legtöbb stresszt a problémás ügyfelek váltják ki a dolgozókból a magyar munkahelyeken – derült ki az Európai Munkavédelmi Ügynökség legújabb felméréséből. Nem tudom, mennyit kóstált ez a tényfeltárás az itt megnevezett európai szervezetnek, de ha a magamfajta, itthon élő embereket kérdezik, ezt ingyen és bérmentve is prezentálni tudtuk volna. Angyal Sándor jegyzete.Mert mi – gyakran sorban állva a hivatali ablakoknál – bizony tapasztaljuk, hogy egyes ügyfelek valóságos sportot űznek az időhúzó fontoskodásból, egy-egy napnál világosabb dolgot többször elmondatnak, majd kezdik az egészet elölről. A hosszú sorban már többen sajnálni kezdik a dühtől majd’ szétrobbanó előadót, az ablaknál álló „kedves” ügyfél ugyanakkor se lát, se hall, kéri a panaszkönyvet, mondván: nem bánt vele udvariasan az alkalmazott. Sokan szívesen stresszelnének idehaza, ha minden reggel blokkolhatnának a munkahely beléptetőkapujánál.

Aztán gyakran előfordulnak hasonló esetek a szolgáltató vállalkozásoknál vagy a gyártóüzemekben is, különösen azoknál a dolgozóknál, akik aznap bal lábbal keltek fel, netán előző este a kelleténél több sört, fröccsöt fogyasztottak, aminek a hatása, ugye, nehezen múlik. Utóbbi helyeken nagyobb a baj, ha mindez a tulajjal vagy a főnökkel történik meg, mert akkor lakol az egész gárda, visszhangzik a kiabálás, a fenyegetés, hogy a főnök úr hamarosan kirúgja az egész bandát. A közmunkásoknál mindez ritkaság, ezért közülük jó néhányan szerszámaik mellett pihengetve szívják a maguk sodorta cigijüket. Ők nem orrolnak, nem dühöngenek, mert örülnek, hogy jutott nekik ebből az állítólagos munkából, amiért ha kevés is, de fizetség jár.

Hát itt érkeztünk el a magunkfajták legkönnyebb válaszadásához: ha a fent megnevezett európai ügynökség azt is kutatta volna, hány ember van hazánkban munka nélkül a gyér növekedés ellenére, akkor rájött volna, hogy sokan szívesen stresszelnének idehaza, ha minden reggel blokkolhatnának a munkahely beléptetőkapujánál. Ez sajnos egyenlőre csak álom a számukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában