Helyi közélet

2015.08.09. 11:17

Elhunyt Farkas "Shultz" Tibor, Nyíregyháza zenei életének legendás alakja

Nyíregyháza - Pénteken, 69 éves korában elhunyt Farkas "Shultz" Tibor, műsorvezető, disc-jockey, Nyíregyháza zenei életének legendás alakja.

Nyíregyháza - Pénteken, 69 éves korában elhunyt Farkas "Shultz" Tibor, műsorvezető, disc-jockey, Nyíregyháza zenei életének legendás alakja.

„Szevasz Hosszúpuska barátom!” köszöntött mindig, amikor találkoztunk. „Szia Shultz papa!” volt a felelet. Néhány kérdés, válasz, majd ki-ki tovább a dolgára. Legutóbb, pár hete a Móricz kertben. Akkor már tudtam, hogy talán utoljára. Ismerősök hívtak, mentem. Búcsúzni. Látni, hallani, újra megélni őt. Fájdalmasan lenyűgöző találkozás volt. Mint amikor a lámpás utolsó olajcseppjei még végigkúsznak a kanócon, hogy fénnyel árasszák el a szobát, úgy volt ott ő is. Bár láthatóan nagyon fáradt volt, mindenkihez volt egy-két szeretetteljes szava. Barátok vették körül, rajongók, akik még megfürödhettek az ő fényében. Mert az a fény még ott sem halványodott el. Hogy honnan volt hozzá az erő, megfejthetetlen. Ahogy az egész EMBER az volt világ életében. Tele szeretettel, kedvességgel, alázattal, eleganciával, bölcsességgel, végtelen elhivatottsággal és óriási tudással. Nekem, tősgyökeres nyíregyházinak ő volt a könnyűzene Margócsy Jocó bácsija. Hatalmas űrt hagy maga után ő is. Fájdalmunkat azonban enyhítheti az a tudat, hogy péntek estétől Jim Morrison, John Lennon, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Kurt Cobain és a többiek társaságában folytatódik a buli a mennyekben. Nekünk már csak egyetlen dolgunk maradt: az ő fényével szívünkben úgy élni, hogy egyszer majd mi is bejuthassunk erre a bulira.

"A zenének vége, a zenének vége, babe.

A zenének vége, oltsd ki a fényt,

Oltsd ki a fényt, oltsd ki a fényt!" (Jim Morisson)

Racskó Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában