Helyi közélet

2015.08.16. 13:06

Felszentelték a máriapócsi kegytemplom harangját

Máriapócs - A kegytelmplom zarándokhellyé válásának 300. évfordulóján szentelték fel a békesség harangját Máriapócson.

Máriapócs - A kegytelmplom zarándokhellyé válásának 300. évfordulóján szentelték fel a békesség harangját Máriapócson.

Szvjatoszlav Sevcsuk bíboros, ukrán nagyérsek szentelte fel a harangot, amelyet a Szűz Mária-kegykép könnyezésének, valamint a máriapócsi görögkatolikus kegytemplom zarándokhellyé válásának 300. évfordulóján megrendezett Nagyboldogasszony-napi búcsú keretében emeltek be a székesegyház déli templomtornyába Máriapócson vasárnap délelőtt. Az első világháború során ágyúba öntött, Mária névre keresztelt 23 mázsás harang helyére került a 16 és fél mázsás, cisz hangnemben megszólaló harang, amely egy lengyelországi harangöntő műhelyben készült.

Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI


Máriapócs - Több ezer hívő jelenlétében, hálaadó szent liturgián ünnepelte a Hajdúdorogi Főegyházmegye a Szűz Mária kegykép könnyezésének, valamint a máriapócsi görögkatolikus kegytemplom zarándokhellyé válásának 300. évfordulóját szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban. tovább »

Máriapócs - Háromszáz éves immár a máriapócsi kegyhely. Néhányan megkérdezhetik, honnan lehet ezt ilyen jól tudni. tovább »

Máriapócs - Ki zarándoklatra indul, fel kell készülnie a testi és a lelki megpróbáltatásokra. Ugyanakkor éppen az a szép ebben a kihívásban, hogy vajon az ember mennyire tud ellenállni a reá törő kísértéseknek, mennyi akarat­erőt tud mozgósítani, hogy ne adja fel a küzdelmet, s teljesítse a kitűzött távot. tovább »

Kálmánháza, Nyíregyháza, Nagykálló, Máriapócs - Az idén is megrendezi gyalogos zarándoklatát a görög katolikus egyház augusztus 10. és 15. között a Hajdúböszörmény – Hajdúdorog – Nyíregyháza – Nagykálló – Máriapócs útvonalon. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában