Helyi közélet

2015.08.10. 11:57

Kiscsillag, Quimby és Supernem - Nálunk már elérhető a Vidor műsorfüzet!

Nyíregyháza – Augusztus 28-án, pénteken kezdődik az idei Vidor fesztivál! A részletes program már letölthető portálunkról.

Nyíregyháza – Augusztus 28-án, pénteken kezdődik az idei Vidor fesztivál! A részletes program már letölthető portálunkról.

A színházban mások mellett Hernádi Judit, Molnár Piroska, Schell Judit, Szabó Győző, Kulka János és Csányi Sándor, a Kossuth tér színpadán többek között a Kiscsillag, az Ocho Macho, a Quimby és a Budapest Klezmer Band. És persze mutatványosok, utcaszínházi és bábelőadások, karikaturisták, kiállítások és filmvetítések. Mindez a Vidor fesztiválon, a VIdámság és Derű ORszágos seregszemléjén, amelyet ebben az évben augusztus 28–szeptember 5. között rendeznek Nyíregyházán és további 21 megyei helyszínen.

 

Az egyhetes eseménysorozat sajtótájékoztatóján dr. Kovács Ferenc polgármester azt mondta, ez már a negyedik év, amikor a város feladata a fesztivál biztosítása, és a programokat látva kijelenthető, hogy ismét sikerült előrébb lépni. – Itt mindenki szereti az egyhetes programkavalkádot, ennek jele többek között, hogy sok helyi cég is támogatja a megvalósítását, az pedig külön öröm, hogy a tavalyi szponzor, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. ebben az évben is fő támogatóként segíti a lebonyolítást. Az idén az önkormányzat öt millió forinttal többet fordít a rendezésre, a fesztivál így 75 millió forintból gazdálkodik. Nem csak az anyagi háttér biztosított, de a szakmai is, hiszen dr. Tasnádi Csaba, a Móricz Zsigmond Színház korábbi igazgatója, ötletgazda a rutinjával, az új igazgató, Schlanger András pedig a frissességével járul hozzá a sikerhez. Vannak jól csengő brandek Nyíregyházán, és az egyik ilyen a Vidor, amely az ország távoli pontjairól is vonzza az érdeklődőket – mondta a polgármester.

Schlanger András úgy fogalmazott: a színháznak két fontos feladata van, a folyamatos megújulás és a hagyománytisztelet. A Móricz Zsigmond Színház egyik nagy értéke a Vidor fesztivál, amelyet meg kell őriznünk, de úgy, hogy újítunk is rajta. Ennek jegyében az idén meghívtuk a Színházművészeti Egyetem hallgatóit, akik a város különböző pontjain gyűjtik majd maguk köré a közönséget, hogy játsszanak egy jót, de itt lesznek a Képzőművészeti Egyetem jelmez- és díszlettervező szakos hallgatói is, akik a társulatok tagjaival találkozva kaphatnak új impulzusokat. Újdonság a cirkuszt, a színházat és a kabarét ötvöző új műfaj megjelenése, mint ahogy a képzőművészeti ösztöndíjasok kiállítása is – mondta az igazgató, aki úgy összegzett: hagyományosan magas színvonalú fesztiválra várják az érdeklődőket.

Dr. Tasnádi Csaba azt mondta, különleges produkciókban nem lesz hiány sem a Kossuth téren, sem a színházban! – Érkezik együttes Kínából és Kolumbiából, fellép a Kiscsillag és Quimby, de nagyon erős a színházi versenyprogram is. Lesznek filmvetítések, megrendezzük az Első Nyírségi Limerickíró Bajnokság döntőjét, nyílnak kiállítások, működik az irodalmi kávéház. A fesztivál karitatív jellege nem változik: a programok 90 százaléka ingyenes, hiszen a derű mindenkinek jár kortól, nemtől, társadalmi rangtól függetlenül.

A fesztivál főtámogatója az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a cég kommunikációs tanácsadója pedig azt mondta, megtisztelő, hogy hozzájárulhatnak a kulturális seregszemle sikeréhez. – A fesztivál különleges, és mi is azok vagyunk, hiszen Vidorból és atomerőműből is csak egy van az országban. A társaságunk szereti a magas színvonalú, hagyományok alapján megvalósított eseményeket, ez a programsorozat pedig éppen ilyen. Kiváltság idetartozni – tette hozzá Iványi Krisztina.

Jegyvásárlás

A Vidor fesztivál színházi versenyprogramjára a jegyeket augusztus 12-én reggel 7 órától árusítják a Móricz Zsigmond Színház Szervező- és jegyirodájában (Nyíregyháza, Bethlen Gábor utca 14.)

Az online jegyvásárlás augusztus 12-én 17 órától a vidor.eu oldalról is elérhető, az oldalon időpontokra, helyszínekre, fellépőkre és a program típusára is rá lehet keresni.

Változás

A VIDOR műsorfüzetében két ovi-buli előadás fel lett cserélve, a helyes program:

szeptember 2.: Dongó,

szeptember 4.: Dió-Trió.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában