Helyi közélet

2015.08.31. 11:08

Megkérdeztük: Önnek nehéz volt egykor az iskolatáska?

Nyíregyháza - <span class="namen">Toldi Zsuzsanna</span> számára 5-6. osztályban volt nehéz az iskolatáska. – Reggel és este úszóedzés, délutánonként hangszeres oktatás és szolfézs, plusz a különórák. Ma sem tudom, hogy bírtam – mondta el.

Nyíregyháza - Toldi Zsuzsanna számára 5-6. osztályban volt nehéz az iskolatáska. – Reggel és este úszóedzés, délutánonként hangszeres oktatás és szolfézs, plusz a különórák. Ma sem tudom, hogy bírtam – mondta el.

Majoros Rudolf szerint egy iskolás helyzete régen sem volt könnyebb, mint ma, csak a modern eszközök hiányoztak. – Jobban megadtuk a tiszteletet a tanároknak, és a nevelőmunka is emberibbnek, hatékonyabbnak tűnt– jelentette ki.

Majoros Eszter közel egy évig tanult cserediákként Norvégiában. – Ott könnyebb, de gyakorlatiasabb az oktatás, sokat prezentáltunk, s kevesebbet magoltunk. De itthon abból nem élnénk meg – vallotta be.

Soltész Gábor a biológiát és a testnevelést szerette a legjobban. – Régen könnyebb dolga volt az iskolásoknak, kevesebb könyvből tanultak, s több szabadidővel rendelkeztek – adta tudtul.

Szilágyi István se érezte megterhelőnek gyerekként az iskolaéveket. – Úgy két kilométerre jártunk suliba, s azt mindennap gyalog tettük meg, de mi nem hordtuk haza a könyveket – mesélte.

Krajnyik Enikő a mainál felszabadultabb iskolaévekre emlékszik. – Mi, utcabeli gyerekek nagyjából egykorúak voltunk, s iskolába is mindig együtt mentünk, s szerettünk suliba járni – nyilatkozta.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában