Helyi közélet

2015.08.12. 09:24

Nyolc évet is kaphatnak a kislétai szülők

Kisléta - Meghosszabbították a nyomozás határidejét a rendőrök, a gyermeküket sanyargató szülők szabadlábon védekezhetnek.

Kisléta - Meghosszabbították a nyomozás határidejét a rendőrök, a gyermeküket sanyargató szülők szabadlábon védekezhetnek.

Folytatja a megyei rendőr-főkapitányság a nyomozást annak a 11 éves kislánynak az ügyében, akit legalább egy éven keresztül egy fűtetlen, két négyzetméteres helyiségben tartottak bezárva szülei Kislétán.

– Az eljárás során további adatgyűjtés szükséges, ezért a nyomozást határidejét október 13-áig meghosszabbították – mondta Fülöp Gergely szóvivő. Jelenleg szabadlábon védekezhetnek a szülők, akiket sanyargatással és személyi szabadság megsértésével gyanúsítanak, akár kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

KM


Kisléta - Mint ahogy arról beszámoltunk: egy kislétai családban a szülők eleinte éjszakánként, majd délutánonként is bezárva tartották 11 éves gyermeküket. tovább »

Kisléta - Az ombudsman szerint a kislétai bezárt kislány esete komoly tanulságokkal szolgál mind a gyermekvédelmi jelzőrendszer működésével, mind a lakókörnyezet szerepével kapcsolatban. Azt mutatja, hogy minden jelzés számít a gyermekek veszélyeztetettségének felismerése és a megelőzés szempontjából. tovább »

Kisléta – Mint ahogy arról beszámoltunk, egy 11 éves kislétai lányt legalább egy évig bezárva tartottak a szülei – az esetre úgy derült fény, hogy a szomszéd, akitől a lány vizet kért, értesítette a hatóságokat. Mindenkiben azonnal felmerül a kérdés: hogy történhetett meg, hogy ilyen hosszú időn át senki sem vett észre semmit. tovább »

Kisléta – Az utcában élők mindig csak négy gyermeket láttak az udvaron játszani. tovább »

Kisléta – Legalább egy éven át tartotta éjszaka, majd délutánonként is bezárva 11 éves lányát egy kislétai pár. A gyereket a zsaruk szabadították ki zárkájából, amelynek berendezése egy bili és egy matrac volt. tovább »

Kisléta – Szinte rabként tartotta fogva tizenegy éves kislányát egy pár a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán – került fel a Zsaru Magazinnak az esetről írt cikke a rendőrségi honlapra szerdán. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában