Helyi közélet

2015.08.17. 15:17

Táncra perdül a megye: hagyományőrzéstől a flash mobig

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nyírtasstól Dombrádig nyújt kikapcsolódást a művészeti iskola szervezte táncfesztivál.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Nyírtasstól Dombrádig nyújt kikapcsolódást a művészeti iskola szervezte táncfesztivál.Immár második alkalommal rendezik meg a Free Dance Nemzetközi Táncfesztivált augusztus 18. és 22. között, amely a nyíregyházi fő fesztiválhelyszín mellett Szabolcs megye néhány más vidéki települését is bekapcsolja a rendezvény vérkeringésébe. Minderről, s a várható programokról Andóné Kujbus Nóra fesztiváligazgató, a Free Dance Alapfokú Művészeti Iskola intézvényvezetője tartott táncbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót a Kossuth téren.

– Iskolánk elsődleges célja, hogy megszerettessük a táncokat a közönséggel, s megmutassuk, hányféle táncstílus és mozgásforma alkalmas manapság az érzelmek kifejezésére úgy, hogy a legfontosabb táncos alapok elemeiből építkezik – kezdte ismertetőjét Andóné Kujbus Nóra. – Az idei fesztiválon 17 hazai és 3 külföldi együttes vesz részt, s büszkék vagyunk rá, hogy a törökországi, az ukrajnai és a romániai tánccsoportok mellett a Szabolcs és az Igrice Néptánc Együttesek is bekapcsolódtak a keddtől szombatig tartó programba - mondta el a fesztiváligazgató.

Helyszínek: 

08.18.: Nyírtass: Felvonulás + fesztivál műsor

08.19.: Nyíregyháza: Felvonulás + fesztivál műsor

08.20.: Múzeumfalu – Főtér

08.21.: Strand – műsor; Kisvárda: Felvonulás + fesztivál műsor

08.22.: Dombrád: műsor

A magyar néptáncegyütteseket kíséri a Bürkös és a Bakator zenekar.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában