Helyi közélet

2015.08.04. 18:09

Tizenkét hely lett az egyetlen nyári állásból

Zajta -  Egyáltalán nem volt jókedvében Kosztya Zoltán, Zajta polgármestere, amikor júniusban megtudta: csupán egy diák foglalkoztatására nyert el központi támogatást az önkormányzat.

Zajta -  Egyáltalán nem volt jókedvében Kosztya Zoltán, Zajta polgármestere, amikor júniusban megtudta: csupán egy diák foglalkoztatására nyert el központi támogatást az önkormányzat. Tizenkét zajtai fiatal jelentkezett arra, hogy valamelyik önkormányzati intézményben dolgozzon a nyáron, csakhogy egy álláshelyet hogyan lehet elosztani tucatnyi diák között? Ez az egy álláshely azért is bosszantotta a település vezetőjét, mert tavaly hét fiatalt tudtak foglalkoztatni júliusban és augusztusban, ráadásul a hírek is arról szóltak, hogy az idén több pénzt fordít a kormányzat nyári munkára, vagyis még több fiatalt lehet foglalkoztatni.

– Bántott nagyon ez a dolog, mert a községben sok család került nehéz helyzetbe jégkár miatt, s a fiatalok a szüleiken szerettek volna segíteni azzal, hogy pénzt keresnek a szeptemberi tanévkezdésre – mondta el lapunknak Kosztya Zoltán, aki aztán addig kopogtatott az illetékeseknél, hogy végre ők is megértették, mennyire fontos a diákok számára a pénzkereseti lehetőség. Így aztán augusztusban immár mind a tizenkét fiatalt tudják foglalkoztatni. Besegítenek a diákok a zöldséges kert munkálataiba, virágokat gondoznak, részt vesznek a mezőgazdasági munkában, települést rendeznek, kerítést festenek. A településen konzervgyár is működik, aki akart dolgozni a helybeli fiatalok közül, el is tudott helyezkedni. Remélem, a fiatalok keresete jelentős segítséget jelent majd a családoknak.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában