Helyi közélet

2015.09.12. 09:50

„Csúcsforgalomban tiszta orosz rulett a balra kanyarodás”

Nyíregyháza - Olvasóink szerint Nyíregyházán a Sóstói út–Erdő sor kereszteződése a legproblémásabb. Van, aki körforgalmat szeretne a helyére, van, aki másfajta lámpákat. A Közút szerint a kereszteződés ilyen húsz éve és nem is változtatnának rajta.

Nyíregyháza - Olvasóink szerint Nyíregyházán a Sóstói út–Erdő sor kereszteződése a legproblémásabb. Van, aki körforgalmat szeretne a helyére, van, aki másfajta lámpákat. A Közút szerint a kereszteződés ilyen húsz éve és nem is változtatnának rajta.

Mint korábban megírtuk: Nyíregyháza közutálatnak örvendő telezöldes csomópontjában gyakran történnek kisebb-nagyobb kárral, sérüléssel járó közlekedési balesetek. A Sóstói út–Erdő sor kereszteződésénél közlekedők évek óta kérik-követelik, hogy az illetékesek változtassák meg a jelenlegi, balesetveszélyes forgalomirányítást.

Megkértük nemrég az olvasóinkat, hogy írják le nekünk melyik a számukra legproblémásabb kereszteződés Nyíregyházán. A Sóstói út-Erdő sor toronymagasan nyert, íme az olvasóink véleménye, hogy mit gondolnak az adott útszakaszról:

- „Igen, leírom újra ezt a kereszteződést. Itt lakom és napi szintűek a balesetek, senki nem érti ezt a tele zöldet. Jó lenne vele valamit kezdeni!”

- „Miért nem lehet megoldani ennek a kereszteződését úgy, mint a Kert utca-Bocskai utca kereszteződését, hiszen elvileg ikertestvére a két kereszteződés egymásnak”

- „Rossz szabályozás, plusz telezöld. A gyalogosok közlekedésén is kellene változtatni!”

-„Csúcsforgalomban tiszta orosz rulett a balra kanyarodás”

- „A telezöld jelzés nagyon balesetveszélyes, melyet számok is alátámasztanak.”

- „A telezöld lámpával mindenkinek meggyűlik ott a baja szerintem ezen a helyen, így javasolnék mások nevében is körforgalmat!”

- „Balesetgeneráló”

„az ésszerűség, a legnagyobb átbocsátóképesség biztosítása indokolja”

Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től arra kértünk magyarázatot, mi indokolja a körzöldet, a baleseti statisztikák fényében fontolgatják-e a forgalmi rend megváltoztatását ebben a kereszteződésben, illetve mit tehet a lakosság, hogy ezt „kiharcolja”.

Marczin Bence kommunikációs osztályvezető kérdéseinkre válaszolva elmondta: a szóban forgó csomópontban majd’ 20 éve működik a klasszikus értelemben vett „telezöldes” irányítás.

– Ezt mindmáig az ésszerűség, a legnagyobb átbocsátóképesség biztosítása indokolja. A balesetek oka alapvetően a kanyarodási szabályok be nem tartása.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. álláspontja szerint a telezöldes irányítás bevett gyakorlat nemcsak hazánkban, de külföldön is, és szabálykövető közlekedési kultúrával megelőzhetőek lennének a balesetek. Marczin Bence kommunikációs osztályvezető elmondta: vizsgálataik szerint az alárendelt irányok kapacitása 25%-kal csökkenne a Sóstói út–Erdő sori csomópontban a körzöldes irányítás megszüntetése esetén.

[poll id="1005"]


Nyíregyháza - A balesetek ellenére a Közút nem tervezi a körzöldes irányítási mód megváltoztatását. Szerintük nem a jelzőrendszer, hanem az autós a hibás. tovább »

Nyíregyháza egyik riasztó nevezetességeként tartják számon a közlekedők a Sóstói út és Ferenc körút kereszteződésében lévő telezöldes csomópontot, ahol rengeteg közlekedési baleset törté

Nyíregyháza – Nyíregyháza egyik nevezetessége lehetne az a telizöldes kereszteződés, ahol sajnálatosan sok a közlekedési baleset, a rossznak bizonyult jelzés miatt. tovább »

Nyíregyháza – Mint ahogy arról beszámoltunk, vasárnap délután Nyíregyházán, a Sóstói út és a Ferenc körút kereszteződésében két autó ütközött, a frontális karambolban hárman sérültek meg. Információink szerint a baleset részese volt a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc is.tovább »

Sokakban merülhet fel, hogy meddig tökölnek még az illetékesek, mennyi baleset kell ahhoz, hogy megszüntessék azt a sokak által átkozott és veszélyt hordozó telezöldet a megyeszékhelyen, az egykori Márka előtti kereszteződésnél. Mán László jegyzete. tovább »

Nyíregyháza – A vasárnapi nyíregyházi baleset után többen jelezték olvasóink közül, hogy a Sóstói út és a Ferenc körút kereszteződése balesetveszély. Mivel több ilyen helyszín is lehet a városban, itt a lehetőség, hogy elküldje nekünk, melyikkel van gondja! tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában