Helyi közélet

2015.09.15. 16:58

Hagyományőrző szüreti napot rendeznek Nyírbogdányban

Nyírbogdány - Az Ászok a Pályán Egyesület és a Bogdányi Tájház közös szüreti napot szervez szeptember 19-én Nyírbogdányban.

Nyírbogdány - Az Ászok a Pályán Egyesület és a Bogdányi Tájház közös szüreti napot szervez szeptember 19-én Nyírbogdányban. Helyszín a Bogdányi Tájház (Nyírbogdány, Táncsics u. 10), ahol délelőtt 10 órakor veszi kezdetét a régi időket felelevenítő szüreti munka. A résztvevők bemutatják a már-már feledésbe merülő eszközöket és munkafolyamatokat. Lesz szőlőszedés puttonyba, taposás és préselés is. A jelenlévők meg is kóstolhatják a frissen préselt mustot, és közben megnézhetik a helyi kulturális csoportok műsorait. Fellépnek a helyi iskola tanulói, néptáncosok, népzenészek, és a nyugdíjas egyesület tagjai is. A rendezvényt a feldíszített hintók, fogatok, szüreti felvonulása zárja.

És hogy a nap úgy érjen véget, ahogy azt a hagyományok megkövetelik, az Őszikék Nyugdíjas Egyesület szervezésében 19 órától kezdetét veszi a hagyományos szüreti bál!

- Lisovszki Tamás, Ászok a Pályán Egyesület -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában