Helyi közélet

2015.09.04. 18:39

Illegális bevándorlás - Szigetvári: az Együtt "a józan középutat" javasolja a kormánynak

Nyíregyháza, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) - Az Együtt - a Korszakváltók Pártja "a józan középutat" javasolja a kormánynak a menekültkérdésben - mondta Szigetvári Viktor pártelnök pénteki nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

Nyíregyháza, 2015. szeptember 4., péntek (MTI) - Az Együtt - a Korszakváltók Pártja "a józan középutat" javasolja a kormánynak a menekültkérdésben - mondta Szigetvári Viktor pártelnök pénteki nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, emberségesen kell bánni a menekültekkel, hiszen ők nem bűnözők, hanem nehéz helyzetben lévő emberek. Az Együtt álláspontja szerint ugyanakkor aki nem érdemli meg a menekültstátust, azt a jogszerű határidők után azonnal ki kell utasítani országból.

Szigetvári Viktor arról is beszélt, hogy pártja javasolja, legyen jogsegélyszolgálat a menekülteknek.

Mindemellett az Együtt azt is elvárja - folytatta - hogy a magyar kormány rendészeti eszközökkel és más módon teremtse meg a biztonságérzetet az országban, hiszen a korábbi - ahogy fogalmazott - "hazug kampány" félelmet keltett emberekben.

A pártelnök azt is fontosnak tartaná: az iskolákban tartsanak felvilágosítást arról, hogy a menekültek miért jönnek ide, milyen helyzet kényszerítette őket elhagyni a hazájukat, hogy nem ellenségei Magyarországnak és nem is akarnak itt maradni.

Megemlítette, az Együtt javaslata azt is tartalmazza, hogy a magyar munkaerő-piaci helyzet kettőssége miatt lehetnek olyanok, akik képzettségük alapján a szírek közül itt maradhatnak, s őket - ha kérik - segítse letelepedéshez a kormány.

A sajtótájékoztatón Szigetvári Viktor bejelentette: a múlt héten egy magánvádas rágalmazási feljelentés alapján rabosították.

Elmondta: a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. ügyére - amelyben az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vádat emelt - tavaly az Együtt helyi szervezete az önkormányzati választás kampánykiadványában hívta fel a figyelmet. Akkor is feljelentették a pártot és Szigetvári Viktor emiatt, de a rendőrség és az ügyészség bűncselekmény hiánya lezárta az eljárást. Most a cég néhány vezetője pótmagánvádas eljárást kezdeményezett az Együtt és az elnöke ellen, így Szigetvári Viktor rabosították.

A pártelnök kijelentette: biztos abban, hogy ezúttal is bűncselekmény hiányában zárják majd le a hatóságok az ügyet, hiszen amit felvetettek a kampánykiadványban, az, mint a vádemelés bizonyítja, megalapozott volt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában