Helyi közélet

2015.09.27. 08:56

Körforgalmat akarunk, nem lámpát!

Nyíregyháza - Amíg 15-20 éve még csak mutatóban akadtak körforgalmak, addig mára már az egyik leggyakoribb megoldás a forgalmas kereszteződésekre. Érdekes, hogy amikor gombamód szaporodtak, akkor szidták az autósok, mint a bokrot, mostanra meg annyira megszokták, hogy egyenesen követelik.

Nyíregyháza - Amíg 15-20 éve még csak mutatóban akadtak körforgalmak, addig mára már az egyik leggyakoribb megoldás a forgalmas kereszteződésekre. Érdekes, hogy amikor gombamód szaporodtak, akkor szidták az autósok, mint a bokrot, mostanra meg annyira megszokták, hogy egyenesen követelik.

A Szabolcs Online felhívására, hogy írják meg nekünk mely kereszteződést éreznek veszélyesnek Nyíregyházán rengeteg levél érkezett. Vannak ismétlődő helyek, mint a klasszikussá érett telezöldes Sóstói úti és találunk egyedi szakaszokat is, amit problémásnak találnak. Megoldásként gyakran felbukkan a kívánság, hogy legyen körforgalom. Legyen:

Tiszavasvári út - Derkovits utca

A reggeli csúcsban a felüljáróról balra lekanyarodni nehéz, a Derkovits-ról balra kikanyarodni, pedig teljességgel lehetetlen. Ha körforgalom nem fér el, legalább egy reggeli csúcsban működő lámpát lehetne tenni - a körúti jelzőlámpával összehangolva ez nem okozhat gondot a befelé jövő forgalomnak, mert 500 m-rel bentebb a körúti lámpa úgyis szakaszolja az áthaladást.

Sóstói út - Garibaldi

A Garibaldiról mindkét irányba nehéz kikanyarodni, főleg a reggeli és délutáni csúcsforgalomban, melyet még a gyalogos átkelők is nehezítenek. Egy körforgalom talán elférne a kereszteződésben...

Kállói u. - Nagyvárad u.

A Nagyvárad utcáról napközben nehéz balra-Nagykálló felé- kifordulni. Sokat javíthatna a helyzeten, ha a Kállói u.-Nagyvárad u. -Zalka Máté u. "háromszöget" körforgalmasítanák.

A Kállói u. kifelé a városból, a Nagyvárad úti rész Örökösföld felé, a Zalka Máté utca pedig a kórház felé lenne egyirányú az érintett szakaszon.

Semmelweis-Törzs utca

Ebben a kereszteződésben is sok a koccanásos, gyalogos, biciklis gázolásos baleset. Itt is elkelne egy körforgalom,vagy lámpa. Minden délután 17 óra után olyan sor áll a Semmelweis utcán,hogy szinte az óvodán túlig állnak. Mindenki siet, rohan, ezekből vannak a balesetek.

Móricz Zs. u. - Simai u. - Huszár sor

Leírhatatlan! Idegesítő, kaotikus, balesetveszélyes. Ide kellett volna a körforgalom.

[poll id="1005"]


Nyíregyháza - Engem nem nyugtatna meg a tudat, hogy nem az én hibámból tört össze az autóm... - írja olvasónk. tovább »

Nyíregyháza - Olvasóink szerint Nyíregyházán a Sóstói út–Erdő sor kereszteződése a legproblémásabb. Van, aki körforgalmat szeretne a helyére, van, aki másfajta lámpákat. A Közút szerint a kereszteződés ilyen húsz éve és nem is változtatnának rajta. tovább »

Nyíregyháza - A balesetek ellenére a Közút nem tervezi a körzöldes irányítási mód megváltoztatását. Szerintük nem a jelzőrendszer, hanem az autós a hibás. tovább »

Nyíregyháza - A megoldási javaslatok különbözőek, de abban mindenki egyetért: a telezöld nem maradhat. tovább »

Nyíregyháza – Nyíregyháza egyik nevezetessége lehetne az a telizöldes kereszteződés, ahol sajnálatosan sok a közlekedési baleset, a rossznak bizonyult jelzés miatt. tovább »

Nyíregyháza – Mint ahogy arról beszámoltunk, vasárnap délután Nyíregyházán, a Sóstói út és a Ferenc körút kereszteződésében két autó ütközött, a frontális karambolban hárman sérültek meg. Információink szerint a baleset részese volt a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc is.tovább »

Sokakban merülhet fel, hogy meddig tökölnek még az illetékesek, mennyi baleset kell ahhoz, hogy megszüntessék azt a sokak által átkozott és veszélyt hordozó telezöldet a megyeszékhelyen, az egykori Márka előtti kereszteződésnél. Mán László jegyzete. tovább »

Nyíregyháza – A vasárnapi nyíregyházi baleset után többen jelezték olvasóink közül, hogy a Sóstói út és a Ferenc körút kereszteződése balesetveszély. Mivel több ilyen helyszín is lehet a városban, itt a lehetőség, hogy elküldje nekünk, melyikkel van gondja! tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában