Helyi közélet

2015.09.11. 10:13

Megkérdeztük: Ön hogyan élte meg 2001. szeptember 11-ét?

Nyíregyháza - A World Trade Centerbe belecsapódó repülőgépek elborzasztó látványa, ezrek szörnyű halála, egy új világ kezdete – a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás máig élénken él az emlékezetben. Az „utca emberében” azonnal felidéződnek a szomorú emlékek. 

Nyíregyháza - A World Trade Centerbe belecsapódó repülőgépek elborzasztó látványa, ezrek szörnyű halála, egy új világ kezdete – a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás máig élénken él az emlékezetben. Az „utca emberében” azonnal felidéződnek a szomorú emlékek. Kercsó Attila akkor díjbeszedőként dolgozott, épp egy ügyfélnél járt, amikor értesült a hírről. „Mélységesen megdöbbenten, hiszen addig ilyet nem éltünk át.”

Juhászné Hibján Ildikó terhes volt az első kislányával az ominózus eset idején. „A férjemmel folyamatosan figyeltük a híradásokat, és elborzasztott ez az egész.”

Bartha András stílszerűen fakitermelésen szorgoskodott a stílfűrészével, amikor becsapott a ménkű. „Alig akartam elhinni. Nagyon elképedtem, amikor meghallottam, hogy valójában mi történt.”

Asztalos István a híradót nézve értesült a sorscsapásról. „Mellbe vágott a történet, mély nyomot hagyott bennem. Nem vezetett sehová az értelmetlen emberélet-kioltás.”

Verebélyi Istvána nyírszőlősi iskola padjában ült. „Sosem felejtem el, ahogy az osztálytársakkal néztük a fejleményeket.”

Simon Sándor a televízióból követte nyomon a terrorcselekményt. „Sokkoltak a hírek, hogy ­ártatlan emberek estek áldozatul. ”

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában